image10

Velika devetnica Sluzi Božjem ocu Anti Gabriću

»OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENJA«

Sedma devetnica od 20. do 28. kolovoza 2022.

 

Dragi molitelji devetnice i prijatelji Antinih misija,

došli smo do kraja sedme devetnice i 63 izdvojena pisma o. Ante koja zasigurno ostavljaju traga u našim srcima, mijenjaju naš pogleda na svijet, pogleda na Oca Nebeskog, veličinu Njegove ljubavi prema nama, Njegova milosrđa, Isusovu žrtvu, zaštitu i zagovor naše Nebeske Majke.

Otac Ante bio je potpuno jedno s Isusom, dopuštajući  Božjoj volji da boravi u njemu i Božjem milosrđu da djeluje preko njega. Posvetivši se potpuno Bogu, Bog je dotaknuo njegovo srce i dao pravi smjer njegovu životu, kako i sam naslov njegovih sabranih pisama stoji »Životni put jednog misionara«, smjer njegovu misionarskom putu.

Njegov smjer je bio biti u Bogu, živjeti po Božjem planu, po Božjoj volji, dopustiti  Božjem milosrđu da djeluje preko njega.

U jednoj od svojih homilija papa Franjo nas upravo poziva na milosrđe:

»Pozvani smo da živimo živote oblikovane milosrđem. Idite naprijed! Mi živimo vrijeme milosrđa. Ovo jest vrijeme milosrđa.«

(Papa Franjo, Angelus, 11. siječnja 2015.)

Kako se mi uklapamo u Božji plan naše svakodnevnice? Dopuštamo li Božjemu milosrđu da djeluje preko nas? Jesmo li unutar Božjega plana i Božje volje ili smo iskoračili izvan toga?

U ovo vrijeme odmora promišljajmo u kakvom smo odnosu s Bogom, preispitajmo Božji naum. Tko smo to mi, što radimo, za koga živimo i zbog čega to sve radimo?

Promislimo o svomu životu, obitelji, poslu, željama, ciljevima, o svemu onomu o čemu razmišljamo.

Bog je ocu Anti kao i svima nama namijenio Nebo. Možemo li i mi poput sv Pavla reći: »Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist« ( Gal 2,20).

Kako i sam otac Ante kaže:

»Vječna tajna. Tajna Kristova propovijedanja po nama. On nas je izabrao. On govori kroz nas, po nama. Biti »drugi Krist«! To nije tek prazna riječ.

To je ono divno u našemu svećeničkom životu i u svakom vjerničkom životu, da bismo Njega naviještali svojim životima. To je živo Evanđelje. Ljubeći i žrtvujući se za one najzapuštenije, nevoljne, zaboravljene.

Ljudski govoreći, bit će malo utjehe, malo uspjeha. Ni Krist nije imao mnogo uspjeha!...

Ne budite sebični. To je glavna stvar u našem životu. Ma žrtvujte se.

Nemojmo se križa bojati. Bez križa braćo nema, nema puta. Da je bilo drugog puta Isus bi ga sigurno izabrao, ma sigurno. On je izabrao križ. Eto to je tvoj i moj put. Križ je sreća. Dati sve i živjeti Božji život.

Ne budimo mali srcem i duhom!«

Odazovimo se Božjemu pozivu, budimo u Kristu i s Kristom. Dopustimo Božjemu milosrđu da djeluje preko nas!

Hvala svima koji šire duhovnost oca Ante Gabrića kako bi preko njegova primjera i mi bili jači, snažniji i postojaniji u svojoj vjeri.

Molimo za njega, molimo se njemu za postupak proglašenja blaženim.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u zajedničkoj devetnici i svima vama koji ste pomogli misijama našega misionara.

Slijedeću devetnicu započinjemo 20. rujna.

Svako vam dobro i Božji blagoslov!

Zaklada Otac Ante GabrićIzvor: Životni put jednog misionara (1.,2.,3. i 4. dio), Juraj Gusić, DI

Autor devetnice: Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)©

*zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

01:15 Glazba
02:15 Krunica - Radosna otajstva
02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu – Alexander Schmemann: Za život svijeta

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Ljubav nije ljubljena" - korizmeno razmatranje s. Lidije Bernardice Matijević

Povjerenje Knjiga Izlaska (usp. Izl 16, 1-18) govori o problemima koje je Mojsije doživljavao na putu iz Egipta. Ubrzo su ožednjeli, ogladnjeli,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.