ŠESTI DAN

Devetnica Gabric uvodno


ONI NE ŽELE BITI PROSJACI

 

Hara je sagradio novu kolibu uz Tuškalski kanal. Tu živi on, žena mu Marija i kćerkica Šundori (Ljepotica). Prava mala lutka. Roditelji i rođaci još mu nisu kršteni. Majka mu je teško bolesna, pa ću u njihovoj maloj kolibi odslužiti svetu misu.
Jedva se možeš uspraviti. Predvečerje je. Kukaca ima kao da su svi zajedno izašli iz Noine lađe. Prostrli smo hasure i sjeli oko oltara: i ja i oni. Moleći se za bolesnicu, molili smo se i za sve drage prijatelje i dobročinitelje, osobito za one bolesne. Kako smo bili blizu!
Harova je starica majka slaba, no nikada u životu nije uzimala lijekove pa, eto, neće ni u svojoj starosti.
»Ako me Vječni Otac još treba na svijetu, On će me izliječiti, a ako valja trpjeti, trpjet ću drage volje, to je dio našega života, a ako valja otići, drage ću volje otići.«
Eto, to je priprosta teologija bakice Dasi, teologija puna vjere i predanja u Božju providnost. I ozdravila je na sreću i radost sina joj Hare i male unučice Šundori.
Još je bio jedan bolesnik. Zove se Badol. Na glavi mu je veliki tumor. Radin čovjek, no zbog toga tumora ne može na posao. Potrebna je operacija. Naše sestre u Maria Polliju neće moći to izliječiti pa smo odmah uredili da ga pošaljemo u Kalkutu. Tamo su bolnice pretrpane, no posredstvom sestara Majke.Terezije ovi su bolesnici primljeni. To je velika pomoć za nas. Sestre ih redovito pohađaju u bolnicama. To su uistinu krasna djela milosrđa. Tako smo spasili mnoge živote. I dobri Badol bio je operiran i naskoro se vratio u svoje selo.
I naš dragi Šadhu vrlo je slabo. Upravo sada posvuda velika bijeda vlada. Morao je ići daleko da bi dobio posao i obolio je, no morao je nastaviti s poslom. Mala kćerkica dobila mu je ospice. No oni ne očajavaju. S krunicom u ruci reče mi Šadhu:
»Isus je uz nas, Majka Marija je uz nas, sve će biti dobro!«
Sjetite se i vi kojom molitvom njega i njegove obitelji, da bi im bilo dobro, sve dobro i duši i tijelu.
Vaš otac Ante
Maria Polli, prosinac 1919.
(Članak poslan za Glasnik Srca Isusova i Marijina ili za Mali Koncil. Objavljeno u Malom Koncilu, 2/80., pod naslovom »Oni ne očajavaju«.)


Molitva


Oče Nebeski izvore svakog dobra, daj da te častimo i uzljubimo poput oca Ante i svih Antinih siromaha koji su toliko čeznuli za Tobom. Daj da po njegovu primjeru i mi u našim obiteljima, na radnom mjestu, među prijateljima budemo u zajedničkoj ljubavi i poštovanju jedni prema drugima, sve na slavu Božju, da častimo Presveto Srce Isusovo i Bezgrešno Srce Marijino.
Posebno te molimo za …. (navesti one koje osobno prikazujemo u ovoj devetnici).
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome.
Oče Ante, preko Srca Marijina dovedi i naša srca do Srca Isusova.
Kraljice svete krunice, Kraljice mira i naš oče Ante molite za nas, naše misionare i misionarke, Hrvatsku, Indiju, Ukrajinu i cijeli svijet!

 

Molitva Gospodinu


Gospodine
Odmori one koji su u brizi.
Blagoslovi umiruće.
Umiri one koje pate.
Smiluj se ožalošćenima.
Zaštiti one koje su u tvojoj slavi poradi ljubavi svoje.
O Isuse, za njih te molim,
za te sudionike tvoje kalvarijske žrtve da im dadeš snage i jakosti,
i još više, da im dadeš veselja i radosti u njihovim bolima.
Amen
Otac Ante


MOLITVA
za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića


Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.
Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.
Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…
Po Kristu Gospodinu našemu.
Amen
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

Radio Marija

05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju
05:40 Glazba
06:00 Anđeo Gospodnji; Molitva prije rada

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - IX. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 9. DAN BORBA S...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.