OSMI DAN

Devetnica Gabric uvodno

PRED SVETOHRANIŠTEM

Po mračnom nebu gomilali su se tmurni oblaci. Spremalo se na oluju. Dolje po rižištima bošontskim i uz rijeku Ganges šakali su tulili kao kakovi ukleti dusi... U crkvici Male Svetice u Bošontiju neki se tajanstveni mir slegao. Kleknuh pred svetohraništem. Malo, neumorno svjetlo - Isusovo »vječno svjetlo« mirno i tiho titra i daje još tajanstveniji dojam crkvici.
Vratio sam se danas s dugog misijskog putovanja. Izmoren i iscrpljen. Tijelom, no ne srcem. Srce je bilo prepuno radosti i zahvalnosti Isusu za sve milosti udijeljene za vrijeme ovog putovanja, za sve neumrle duše koje su se odazvale Njegovu pozivu. Pa sam Mu se, eto, došao danas zahvaliti pred svetkovinu naše zaštitnice svete Male Terezije.
I inače sam imao toga dana mnogo reći Isusu: svoje planove, brige, poteškoće, - no i svoje utjehe i radosti. Svoje i Vaše brige i radosti, Vaše nakane. To je vrijeme kad Vas se na poseban način sjećam. Pisma su rijetka. Pa su se i moje drage »Palme« skoro osušile. Istina, bio sam teško bolestan, pa sam čak na neko vrijeme morao ostaviti i Bošonti. Uz to gradnja nove bolnice uzela je mnogo vremena. No, ipak mi je silno žao što sam Vas tako dugo ostavio bez vijesti. No, budite uvjereni da ste dnevno bili u mojim mislima, molitvama i žrtvama, i Vi i svi Vaši dragi. Pa eto znajte, dok srce oca Gabrića bude kucalo, kucat će ono za Vas, molit će se za Vas. Dragi Isus i ovo malo »vječno svjetlo« znadu što ste Vi bili i što ste još uvijek Bošontiju. Znadu da Bošonti sve duguje Vašoj ljubavi, Vašim molitvama, Vašim žrtvama. Isus i malo svjetlo pred tabernakulom svjedoci su toga. Znadu oni i za našu iskrenu ljubav i zahvalnost prema Vama, dragi naši prijatelji i dobročinitelji.
Vaš otac Ante
»Tamo gdje palme cvatu«, br. 34.


Molitva


Oče Nebeski, po Predragocjenoj Krvi Kristovoj učini nas svjetlom Kristova hrama, svjetlom živih hramova, ljudskih srdaca, svoje svete Crkve.
Oče Ante, po svojoj žrtvi misionarskoga rada kojom si tolike duše priveo k Srcu Isusovu po Srcu Marijinu, u srcima naših mladih rasplamsaj želju za svetim svećeničkim zvanjem i ustrajnost na sveto započetom putu, daj da služe Gospodinu onako kako si ti služio. Zagovaraj za nas i moli za nas.
Gospodine, po zagovoru oca Ante i njegovih posvećenih ruku udijeli nam dobre svećenike i misionare. Očuvaj neokaljanim njihove svećeničke ruke koje svakodnevno dodiruju tvoje Sveto Tijelo. Blagoslovi njihov svećenički rad bogatim plodovima i podari im krunu vječnoga života. Umnoži nam vjeru, učvrsti ufanje i usavrši ljubav.
Neka dođe Kraljevstvo Tvoje!
Molimo Gospodara žetve da pošalje poslanike u svoju žetvu.
Posebno te molimo za …. (navesti one koje osobno prikazujemo u ovoj devetnici).
Isuse blaga i ponizna Srca, učini srca naša po Srcu svome.
Oče Ante, preko Srca Marijina dovedi i naša srca do Srca Isusova.
Kraljice svete krunice, Kraljice mira i naš oče Ante molite za nas, naše misionare i misionarke, Hrvatsku, Indiju, Ukrajinu i cijeli svijet!

 

Molitva za svećenike


Isuse, ti se sjećaš onoga dana kad si izabrao svoju prvu dvanaestoricu
neuke, slabe i siromašne galilejske ribare.
Prvoj dvanaestorici pridružio si i Savla - Pavla,
koji te je progonio, i poslije njega još tolike milijune.
Među njima i mene najnevrednijeg…
»Ja se nisam ni jedan dan,
ni jedan čas pokajao niti sam požalio što sam se odazvao Isusu,
što sam se odazvao dušama.
Sretan sam! Tu sreću želim i svima vama. Dajte i vi tu sreću drugim!
Dođite, žrtvujmo se do kraja svoga života.
Gdje će taj kraj života biti, gdje ćemo umrijeti, ne znam.
Neka bude u Srcu Isusovu!«
»Dok tijelo groznicom gori i ruke dršću kod oltara tvoga,
ti me čuvaj, Veliki Svećeniče, Bože moj, koji razveseljavaš moju mladost!
Pred tvojim oltarom neka izgori ova uljanica svećeničkog mi života,
neka se ugasi daleko od buke svijeta,
daleko od ljudske utjehe, sred mojih dragih Sunderbanskih džungla;
neka goreći izgori pred ovim živim tvojim hramovima,
pred kolibama tvojih sirotana.«
Otac Ante


MOLITVA
za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića


Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.
Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.
Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…
Po Kristu Gospodinu našemu.
Amen
Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

Radio Marija

20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Iza pera i mikrofona – gost: dr.sc. Danijel Labaš; ur. i vod.: Andrej Paulus
21:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2023
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.