Gabric veljaca 2
VELIKA DEVETNICA

u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića

II. dan

Danas bih vas želio pozdraviti, no ne sam i nisam tu danas sam. Tu su sa mnom sedam isusovačkih skolastika i tri bogoslova iz nadbiskupske bogoslovije u Barackpuru te jedan sjemeništarac. Čitava mala vojska, Isusova vojska, vojska Blažene Gospe. Došli su oni ovamo u misijsku postaju Maria Polli na praznike. Svake godine u ljeti, kad je ovdje stražnja vrućina i više od 40 stupnjeva u hladu  obično oni idu na brda Himalaje da se tamo odmore. Tamo je klima vrlo ugodna u to doba godine. No oni su ove godine učinili nešto novo. Došli su u misijsku postaju da žive s nama misionarima i da vide naše probleme i teškoće, kao i teškoće naših siromaha. Uistinu je to nešto lijepo.

Veseli su. Teško je po tim selima. Teško je živjeti ovdje gdje nemamo hrane kao u gradu, ni dobre vode, ni elektrike, ni drugih stvari. Ali oni su unatoč svemu tome sretni i veseli.

Bogoslov Topon ima sestru u redu Majke Terezije. Njegova je obitelj vrlo lijepa kršćanska obitelj.

Od ove sedmorice što su kod mene dvojica su iz naše župe. To su Šubol i Moloy, a još će jedan novi ove godine stupiti.

Već sam prije javio da u ovoj našoj maloj župi ima više od 30 sestara, osam bogoslova, nekoliko sjemeništaraca i četvorica mladića među braćom Misionarima Ljubavi Majke Terezije. Mnogi se još javljaju i mnogi dolaze.

Kad su ti mladići došli ovamo, malo su se bojali hoće li moći ostati po selima, jer nisu oni samo u misijskoj postaji. Čim su došli, u nedjelju su dvojica po dvojica pošla u sela. Ostali su tamo i preko noći. Spavali su gdje su mogli, jeli su ono što su tamo dobili, ali bili su sretni.

Došli su natrag, ali opet su idućeg dana svi zajedno otišli u selo Piprekhali, naše najveće selo. Iz toga su sela svi naši seminarci o kojima sam vam govorio već prije.

Kad su se vraćali iz tog sela, malo su vukli noge. I ja sam bio tamo. Ja sam išao naprijed pred njima, a oni su se teško vukli za mnom. Malo sam im se smijao. A oni mene gledaju, pa me pitaju: »Oče, vama su već 62 godine, pa kako onda tako možete?

A nama je tako teško?!« Ja sam im sa smiješkom rekao: »Vidite, u mojoj domovini Hrvatskoj ima mnogo suradnika i suradnica, ja nisam sam. Njihove molitve i žrtve me drže. Ja se nikad ne mogu umoriti, nikad ne mogu ostariti...«

Molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo… po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 


Izvor: Zaklada "Otac Ante Gabrić"

 

Radio Marija

00:30 Oči u oči - tema: "Kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu" (Iv 16,13); ur. i vod.: Božo Barun
01:30 Glazba
02:15 Krunica - Radosna otajstva
02:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Devetnica Srcu Isusovu sa sv. Terezijom Margaretom Redi

Papa Pio XI. proglasio je Tereziju Margaretu Redi blaženom 1929. g., a svetom 1934. g.. pripisujući njezinu svetost štovanju Kristova Srca: „Njeno ime,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.