Gabric veljaca 2
VELIKA DEVETNICA

u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića

II. dan

Danas bih vas želio pozdraviti, no ne sam i nisam tu danas sam. Tu su sa mnom sedam isusovačkih skolastika i tri bogoslova iz nadbiskupske bogoslovije u Barackpuru te jedan sjemeništarac. Čitava mala vojska, Isusova vojska, vojska Blažene Gospe. Došli su oni ovamo u misijsku postaju Maria Polli na praznike. Svake godine u ljeti, kad je ovdje stražnja vrućina i više od 40 stupnjeva u hladu  obično oni idu na brda Himalaje da se tamo odmore. Tamo je klima vrlo ugodna u to doba godine. No oni su ove godine učinili nešto novo. Došli su u misijsku postaju da žive s nama misionarima i da vide naše probleme i teškoće, kao i teškoće naših siromaha. Uistinu je to nešto lijepo.

Veseli su. Teško je po tim selima. Teško je živjeti ovdje gdje nemamo hrane kao u gradu, ni dobre vode, ni elektrike, ni drugih stvari. Ali oni su unatoč svemu tome sretni i veseli.

Bogoslov Topon ima sestru u redu Majke Terezije. Njegova je obitelj vrlo lijepa kršćanska obitelj.

Od ove sedmorice što su kod mene dvojica su iz naše župe. To su Šubol i Moloy, a još će jedan novi ove godine stupiti.

Već sam prije javio da u ovoj našoj maloj župi ima više od 30 sestara, osam bogoslova, nekoliko sjemeništaraca i četvorica mladića među braćom Misionarima Ljubavi Majke Terezije. Mnogi se još javljaju i mnogi dolaze.

Kad su ti mladići došli ovamo, malo su se bojali hoće li moći ostati po selima, jer nisu oni samo u misijskoj postaji. Čim su došli, u nedjelju su dvojica po dvojica pošla u sela. Ostali su tamo i preko noći. Spavali su gdje su mogli, jeli su ono što su tamo dobili, ali bili su sretni.

Došli su natrag, ali opet su idućeg dana svi zajedno otišli u selo Piprekhali, naše najveće selo. Iz toga su sela svi naši seminarci o kojima sam vam govorio već prije.

Kad su se vraćali iz tog sela, malo su vukli noge. I ja sam bio tamo. Ja sam išao naprijed pred njima, a oni su se teško vukli za mnom. Malo sam im se smijao. A oni mene gledaju, pa me pitaju: »Oče, vama su već 62 godine, pa kako onda tako možete?

A nama je tako teško?!« Ja sam im sa smiješkom rekao: »Vidite, u mojoj domovini Hrvatskoj ima mnogo suradnika i suradnica, ja nisam sam. Njihove molitve i žrtve me drže. Ja se nikad ne mogu umoriti, nikad ne mogu ostariti...«

Molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo… po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 


Izvor: Zaklada "Otac Ante Gabrić"

 

Radio Marija

20:00 Anđeo Gospodnji; Molitva za obitelj
20:05 Glazba
20:15 Krunica - Radosna otajstva; Litanije BDM
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - VII. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 7. DAN POHODILA ME...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.