3


Poštovani i dragi slušatelji Radio Marije, u kratkom razmatranju promišljati ćemo o Kristovoj Krvi i milosrđu u sakramentu svete ispovijedi, a kako bismo što bolje upoznali i mogli štovati Krv Kristovu, razgovarati s njom, ljubiti je, moramo najprije otkriti i upoznati značenje i snagu Krvi Kristove, a kada god govorimo o Krvi Kristovoj ne mislimo samo na njeno prolijevanje, nego, u mislima uvijek imamo cijelog Isusa koji je prolio svoju Krv za nas. Da bismo upoznali značenje Krvi Kristove trebamo razumjeti da nam je kroz prolijevanje svoje Krvi, Isus želio nešto reći. Nije slučajnost da je Bog izabrao taj znak, što znači da je Krv Kristova poseban „jezik“ kojim je On progovorio, a kojim nam i danas govori. Isus je prolio svoju Krv da bi, ne samo riječima, nego i činom pokazao koliko nas ljubi. Stoga je važno podsjetiti se gdje sve možemo i danas pronaći Krv Kristovu? Gdje ju možemo otkriti? Krv Kristovu, otkrivamo i pronalazimo u sakramentima, a osobito u svetoj Euharistiji i sakramentu pomirenja ili svetoj ispovijedi. Međutim, Krv Kristova prisutna je i u svakom sakramentu, jer su svi sakramenti plod Isusove prolivene Krvi, a rođeni u otvorenom Isusovom boku. Stoga, sakrament svete ispovijedi je sakrament obraćenja i odricanje od svakoga, pa i najmanjega grijeha te potpuno opredjeljenje za Krista i život u njegovoj ljubavi i milosti, jer smo kao Crkva „živo Kristovo Tijelo” .  A kada je Isus na križu prolio svoju Krv, kako bi čovječanstvo obdario Božjom ljubavlju i životom, tada je u njoj oprao svaki grijeh i pad, svaku nepravdu, samoću, sumnju i  poraz. Oprostio je raskajanom grešniku, a kako neće oprostiti nama za koje je dao i posljednju kapljicu svoje presvete Krvi. Stoga, ispovijedajmo se i vjerujmo oproštenju grijeha po sakramentu svete ispovijedi.

A za kraj, neka nas utješi snaga Kristove Krvi, po milosrdnom Isusu koji je i nama ostavio oporuku po sestri Faustini za one duše koje budu štovale njegovo milosrđe, osobito po svetoj ispovijedi u sakramentu pomirenja. A obećao je i milost vječnog spasenja i sretne smrti, milost pobjede nad neprijateljima već u ovom životu, milost obraćenja na samrti i sretne smrti umirućim dušama za koje se bude molila krunica Božanskog milosrđa, milost potpunog oprosta vremenitih kazni, milost svećenicima da njihove riječi dodirnu srca onih kojima budu po sakramentu sv. ispovijedi u Njegovo Ime opraštali grijehe, tako neka bude. Amen!

slušaj razmatranje korizma

Radio Marija

02:15 Krunica - Otajstva svjetla
02:40 Glazba
03:30 Didaskalije - tema: Ante Starčević; gost: dr. sc. Tomislav Jonić, povjesničar; ur. i vod.: Andrej Paulus
04:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Pobožnost prvih devet petaka Srcu Isusovu

Broj devet tradicionalno se veže uz novozavjetni događaj Duhova. Nakon Isusova uzašašća na nebo, Djevica Marija i apostoli kroz devet su dana...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.