3


Dragi slušatelji Radio Marije, danas se obraćamo Krvi Kristovoj u sakramentu sv. pričesti.
Krštenjem smo ucijepljeni u mistično tijelo Kristovo. A u Euharistiji, kroz svetu pričest, primamo Tijelo Kristovo kako bismo potvrdili ono što po krštenju već jesmo. Tijelo Kristovo je istina koja u sebi sadrži Krv Kristovu, jer u Euharistiji primamo Krv Kristovu, kako bi u živom Kristu bili Krv Kristova, kroz sudjelovanje u sakramentu sv. Euharistije i po sv. pričesti. Isusova Krv kojom se pričešćujemo i na oltaru, ima snagu vječnoga života. Ima snagu da nas zaštiti od sila tame i Zloga. Ima snagu da sveže i slomi svu moć sila pakla. Sveci su znali govoriti da je jedna kap Kristove Krvi dovoljna da slomi svu moć Sotone. A kada sudjelujemo u Euharistiji i kada primimo Tijelo i Krv Kristovu, tada po toj pričesti dovodimo u svoj život i tom Kristovom Krvi označujemo područja svoga života. Sve što želimo zaštititi, obilježimo Kristovom Krvlju, jer ako Kristova Krv ostane samo na oltaru, ništa nam neće koristiti, ništa nam neće pomoći. Dakle, Krv Kristovu kroz svetu pričest dovodim u svoj život a tu istu svetu Krv svjedočim i dovodim i u život onih koje Bog šalje, svim kršćanima na životni put, što znači da Kristovom Krvi možemo pečatiti svoj život i život onih koji nam idu u susret, tako da sebe i druge možemo i smijemo staviti pod Božju zaštitu po sakramentu sv. pričesti. Upravo po snazi svete pričesti i možemo shvatiti koliko je sveta pričest u nama i po nama moćna i važna.
Na Posljednjoj večeri, kad se opraštao od svojih učenika, Isus nam je ostavio posebnu oporuku, uzeo je kruh i blagoslovio ga. Dao ga učenicima i rekao: Uzmite i jedite, ovo je Tijelo moje. Poslije, isto tako je bilo i s vinom: Uzmite i pijte iz kaleža, ovo je kalež moje Krvi, Krvi Novoga i Vječnoga Saveza, koja se prolijeva za vas i za sve ljude, na oproštenje grijeha. I tada je rekao vrlo važnu rečenicu: Ovo činite meni na spomen!
Dakle, Isusova Krv na oltaru ima snagu vječnoga života. Ima snagu da nas zaštiti od sila tame i Zloga. Ima snagu svezati i slomiti svu moć sile pakla, baš kao što nam poručuje i sv. Augustin, koji kaže: „Usuđujem se reći za euharistiju i sv. Pričest, da nam Bog nije MOGAO više dati, premda je Svemoguć; da nam nije ZNAO više dati, premda je Premudar, da nam nije IMAO više dati, premda je Predobar. Dao nam je samog sebe, svoje tijelo za jelo, a Krv za piće. Zato je važno pričešćivati se Tijelom i Krvi Kristovom, sa zahvalnošću, a Bog će nas kroz svetu pričest ojačati i izliječiti.

Stoga molimo, Gospodine, daj da primajući Tvoju Krv, cijela Crkva primi i Duha Tvoje ljubavi te nauči ljubiti kao što si ti ljubio, prihvaćajući čašu Očeve volje i noseći spasonosni križ. Izlij ponovno iz svoga boka Krv i vodu, koje će nas oprati od naših grijeha. I poticati da živimo otvoreni za potrebe braće i sestara po tvome primjeru.
Molimo i sada Isuse, neka primanje Tvoga tijela i Krvi obnavlja tvoju Crkvu i opaja sve vjernike svetom radošću. A tebi i meni dragi slušatelju RM, želim svjetlo i milost Duha Svetoga da svoju snagu i zaštitu pronađeš u sv. pričesti i snazi Kristove Krvi. Amen!

slušaj razmatranje korizma

Radio Marija

01:30 Glazba
02:15 Krunica - Otajstva svjetla
02:40 Glazba
03:30 Didaskalije - tema: Ante Starčević; gost: dr. sc. Tomislav Jonić, povjesničar; ur. i vod.: Andrej Paulus

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Pobožnost prvih devet petaka Srcu Isusovu

Broj devet tradicionalno se veže uz novozavjetni događaj Duhova. Nakon Isusova uzašašća na nebo, Djevica Marija i apostoli kroz devet su dana...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.