Gabric veljaca 4
VELIKA DEVETNICA

u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića

IV. dan


Predragi osnovci, najprije topli i iskreni pozdrav iz vaše i naše Bengalije: Ðišu pronam! — Hvaljen Isus!

Po starom mi bismo vas zvali »osmaši«. Sad su sve novi nazivi...

U Glasniku Srca Isusova vidio sam poziv. Samo kad bih mogao biti s vama kroz te sretne dane! Muka je i nevolja što je Fratrovac malo daleko od Bošontija i Kumrokhalija i Maria Pollija.

Dragi naš Fratrovac! Kako smo mi rado išli s Jordanovca svakog četvrtka na »vilu« i kako smo čekali ono mala kola s »kištrom«, a u »kištri« su bile kugle. Sad je, dakako, Fratrovac postao moderan, moderno predgrađe našega dragog velikog Zagreba. Cesta, elektrika, moderni podrum, moderni podrumar, moderne kruške i jabuke i šljive i druge stvari. I, dakako, razni sastanci, seminari, duhovne vježbe. Sve je to krasno. Pa, eto, vi ste se opet skupili za ovogodišnje duhovne vježbe. Počinjete na lijep dan, na blagdan svojeg zaštitnika svetog Alojzija. Divan primjer i u ovim modernim vremenima. Mnogi misle da je njegov primjer zastario za ova, moderna vremena. Ja mislim: nije Alojzije ostario, ostarili smo mi. On je moderan, svjež i lijep, prava zvijezda da ga slijede. Ona kristalna ljepota čiste njegove duše. Ono herojsko junaštvo služenja okuženoj braći bolesnicima do same smrti, što su prema njemu neki »bitlsi« i športaši i drugi velikani? Male ništice, o kojima danas pišu novine. Za koju godinu o njima se ništa neće ni znati.

Stoga si za vrijeme ovih duhovnih vježbi postavite svetog Alojzija uz te »glasovite« pjevače, športaše i filmske zvijezde i vidite kamo vas srce vuče, za koga ćete glasovati. A upitajte malo i Isusa i Blaženu Gospu za koga bi oni glasovali. Sigurno za Alojzija! Ali dragi će Isus i Gospa glasovati i za tebe...

Pazite, Fratrovac nije obično mjesto! Ime mu je Fratrovac, ali nekako zvuči na »rajski Fratrovac«. Budite zahvalni što vas je Isus izabrao i za ove duhovne vježbe. To je njegova milost. Budite pripravni i na njegov poziv. Apostolima je Isus rekao kod Galilejskog jezera: »Dođi, slijedi me!« I jedan za drugim ti junaci Božji polaze za njim, polaze za Spasiteljem da promijene ovaj svijet. I promijenili su ga. I tebe i mene On zove. Ne boj se! Pred tobom su legije što ih je on izabrao. I s tobom će nove legije doći. Tvoj svijetli primjer, tvoj i Alojzijev primjer, privest će još mnoga mlada srca.


Molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo… po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 


Izvor: Zaklada "Otac Ante Gabrić"

 

Radio Marija

12:00 Anđeo Gospodnji; Molitva - Srednji čas
12:15 Mali koncert
13:00 Čitamo knjigu - Alfred Schneider: Mariologija
13:30 Obavijesti i najava programa

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - II. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 2. DAN FATIMSKA...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.