3


Otkupiti nešto ili nekoga značilo je dati neki velik polog za otkup. Krist je nas otkupio od vlasti grijeha i darovao nam novi život, novu priliku, novu šansu. Koliko velik dar smo primili shvatio je to sv. Gašpar kada i sam u jednom pismu piše i želi svima objaviti tu radosnu vijest predajući sav svoj život za nju i da sve upozna s Cijenom otkupljenja. On piše: „Pobožnost božanskoj Krvi širi se čudesno, ne bih znao reći kakvom brzinom i plodom za duše. Od nje trebamo se nadati svakom dobru. Kakva god se linija pokaže za širenje njezine slave, pitaj me samo što može trebati, dok imam čvrsto pouzdanje u Gospodina oblivena Krvlju, da će mi dati načina da odgovorim na toj crti koliko će biti potrebno. Ja sam najzad prodan, reći ću tako, za slavu božanske Krvi, Cijenu vječnoga spasenja. Ne može se reći više. O, kakvo je blago tako spasonosna pobožnost! Htio bih imati tisuću jezika da ganem svako srce prema njoj, i žudim da moja duša bude sve više prožeta njome.“ (sv. Gašpar 149, str. 69.)
I doista, ganuo je, ganuo je srce i život mnogih a među njima i jednu djevojku koja je kasnije osnovala družbu pod nazivom Klanjateljice Krvi Kristove. I ta žena sva se životom potrošila da sve upozna s cijenom kojom je život svakoga od nas spašen. Zato nas sv. MDM s pravom upozorava, ali i ohrabruje (900 i 642): „Bdijmo nad vremenom koje odmiče. Brižno njegujmo ljubav prema Isusu. On nam je sve. Isus u srcu, Isus u pameti, Isus u duši, Isus na jeziku, Isus na djelu. … Ohrabrimo se i nikad ne propuštajmo prikazivati dragocjenu Krv nebeskom Ocu za sadašnje potrebe Crkve, za obraćenje grešnika i za blagoslovljene duše u čistilištu.“
Jasno je svakom kršćaninu da je Isus za sve i za sva vremena platio ogromnu cijenu našega spasenja, otkupljenja. Isus je svoje poslanje na zemlji objasnio riječima: Sin Čovječji došao je da dade svoj život kao otkupninu za mnoge (usp. Mk10,45) Riječ otkupnina upućuju na tamnicu: grijeh je tamnica iz koje se čovjek ne može sam osloboditi. Treba doći netko drugi, koji će dati naknadu, osloboditi ga nepravde i pomiriti s Bogom. To su samo slike kojima se mi ljudi volimo služiti, a kojima se rado služi Sveto pismo. Božja ljubav je neizmjerna. Stoga nas otkupljuje po Krvi Sina Isusa da nas oslobodi vlasti sotone i mračnih sila.

Rim5, 7-8
Zbilja, jedva bi tko za pravedna i umro; možda bi se za dobra tko i odvažio umrijeti. A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije.
Isus, Sin Čovječji, daje svoj život da otkupi mene grešnika, grešnicu! Kolika ljubav! Neshvatljivo velika! Kako ću odgovoriti na tu Isusovu ljubav! Sv. Gašpar i sv. Marija De Mattias nisu gubili vrijeme već su sav svoj život „potrošili“ da što više osoba njihovog vremena, koje su im bile povjerene, upoznaju s tom Ljubavlju, Cijenom otkupljenja.
Kako ću ja odgovoriti na tu Isusovu ljubav? Korizma je prilika da napravim ispit savjesti glede učinjene ljubavi. Najvažnije pitanje koje mi svaki dan postavlja u ispitu savjesti odnosi se na osjetljivost moga srca prema potrebitima. Postavit će mi ga jednom kad se pojavim pred vratima Vječnosti. Ljubav će presuditi.
Povjerit ću Isusu sve potrebite koje sam ili srela ili ću sresti na svome putu. Molit ću se da prema njima budem dobra i obazriva. Ispričat ću mu se za svako propušteno dobro i za svakog čovjeka kojeg sam prezrela i nisam prihvatila.
Ako bude potrebno može se moliti Sedam prikazanja Krvi Kristove ili samo završiti zazivom: Krvi Kristova, bez koje nema oproštenja, spasi nas!

slušaj razmatranje korizma

Radio Marija

23:45 Glazba
00:00 Lijepa naša domovino - hrvatska himna; Posvetna molitva sv. Josipu
00:03 Glazba
00:30 Ne brinite se tjeskobno! - tema: „Kako i što izabrati?“; ur. i vod.: Ante Belić

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.