Gabric veljaca 5
VELIKA DEVETNICA

u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića

V. dan

Kako rekoh, šaljem vam pozdrave iz vaše Bengalije. Pozdrav od vaše mlade braće ovdje. Došli su na praznike u našu misijsku postaju Maria Polli. Uistinu me ganulo kad sam po onoj vrućini vidio osam njih s malim svežnjićem kako s nešto knjiga po ovoj cesti dolaze k nama. Oni su mogli poći na praznike na himalajska brda, no zamolili su svoje poglavare za dopuštenje da ove godine dođu u misijsku postaju da vide kako je tu, da se priuče na teškoće budućega apostolskog rada.

Oni vas svi lijepo pozdravljaju. Ja sam im rekao da ćete vi imati svoje duhovne vježbe. Obećali su sve svoje molitve i žrtve prikazati za vas da bi dragi Isus i njih i vas izabrao za svoje svete svećenike i redovnike . A ja sam siguran da ćete i vi za njih moliti kod oltara, sjećati ih se za vrijeme ovih svojih duhovnih vježbi.

U našoj župi sada ima osam bogoslova, nekoliko ih je u novicijatu ina filozofiji Družbe Isusove, dvojica odlaze u redemptoriste, četvorica su kod braće Misionara Ljubavi. Uz to, imamo desetak sjemeništaraca. Tu su Prošonto koji je položio maturu i Porimol koji je završio drugu godinu sveučilišta. Oni sada rade ovdje po selima. Kako sam vam već prije jednom zgodom javio, imamo više od 20 novih sela. Sad je najveći problem pouka tih ljudi. Mnogi od njih ne znaju ni čitati ni pisati. Stoga valja sjesti uz njih i s mnogo strpljivosti ponavljati pojedine istine svete vjere i molitve dok oni ne nauče bar glavne stvari. Porimol je u selu Bermođulu. To je vrlo veliko selo. U tom selu pouka je počela prije tri mjeseca. Prošonta sam poslao u Neđat. To je također novo selo s druge strane rijeke. Upravo mi je jučer odanle poslao pisamce. To je lijepo. Teškoća će uvijek biti i u našem sjemeništarskom životu i u kasnijem apostolatu, ali lijepo je kad mi junački počnemo raditi.

Pa, eto, pozdrav i od Prošonta i od Porimola. Siguran sam da ćete vi za njih posebno moliti da bi oni mogli ustrajati.


Molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo… po Kristu Gospodinu našemu.
Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Izvor: Zaklada "Otac Ante Gabrić"

 

Radio Marija

03:30 Didaskalije - tema: Ante Starčević; gost: dr. sc. Tomislav Jonić, povjesničar; ur. i vod.: Andrej Paulus
04:15 Glazba
04:30 Krv Kristova - izvor Božje ljubavi - emisija Zajednice Krvi Kristove; gosti: Jadranka Hrvoj, regionalni animator ZKK za jugoistočnu Europu i bogoslovi Petar Markić, Ivan Bošnjak, Ivan Galjuf i Ivan Perković: ur. i vod.: Dalija Mock
05:15 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Pobožnost prvih devet petaka Srcu Isusovu

Broj devet tradicionalno se veže uz novozavjetni događaj Duhova. Nakon Isusova uzašašća na nebo, Djevica Marija i apostoli kroz devet su dana...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 2009-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.