Gabric veljaca 6Gabric veljaca 6
VELIKA DEVETNICA

u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića

VI. dan

Prošonto je iz sela Piprekhalija, odakle imamo već dva bogoslova, Šubola i Molova, jednu časnu sestru koja će uskoro imati prve svete zavjete u redu Majke Terezije. Porimol je iz Bošontija. I on ima sestru časnu sestru u Družbi sestara svete Ane.

Kako vidite, ima tu zvanja iz mnogih obitelji. Brat bogoslova Šubola, Geno, sad je u desetom razredu. Sestra mu također želi stupiti u samostan. Već sam prije jednom pisao da imamo više od 30 sestara iz naše male župe, a ove će ih godine još nekoliko stupiti u novicijat.
Eto, dragi osnovci, i vi idite junački naprijed! Moje će vas molitve pratiti. Imat ću posebnu devetnicu Duhu Svetom za vas. Počet ću je upravo na blagdan svetog Ante, mojega dragog zaštitnika, tako da je završim za vrijeme vaših duhovnih vježbi.

Kažem vam: Junački naprijed! I veselo! Jer doista to je ono što nam treba u našem životu, da idemo veselo naprijed. Ne moramo se bojati nikakvih teškoća u svojem životu. Isus nas je izabrao, Isus je uz nas. Svaki dan možemo ga primati u svetoj pričesti, pa čega se onda imamo bojati?!

I junački naprijed! Kad pomišljam na tolike junake Božje, misionare, koji su pred nama išli i žrtvovali se, koliko nam to onda ulijeva snage i jakosti da se i mi žrtvujemo. Ljepota je života u žrtvi. Što više možemo dati, to ćemo biti sretniji. I što više dajemo, to će nam lakše biti davati. To ste i vi već, sigurno, iskusili u svojem životu. Nećemo mi mjeriti Isusu. Ta ni Isus nije nama mjerio, dao nam je sve. Potpuno se žrtvovao na križu, raspet, raširenim rukama, probodenim rukama, probodenim Srcem. Uistinu divan primjer!
Molimo se stoga jedni za druge da bismo mogli ostati vjerni Isusu, i to do Kalvarije, do križa.

Draga mlada braćo, Isus zove, duše zovu. Odazovimo se Isusu, odazovimo se dušama! Nikada nećemo požaliti ako se odazovemo.

 

Molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega o. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo… po Kristu Gospodinu našemu.
Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 


Izvor: Zaklada "Otac Ante Gabrić"

 

Radio Marija

17:00 Mudrosti i duhovnosti svetih otaca - tema: Tertulijan kršćanski pisac; gost-urednik: don Ivan Bodrožić; vod.: Zdravka Andrijašević
17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja
18:30 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u lipnju - IV. dan

4. DAN S TIGROM U KOŠTAC Došao je iz Ranigora, iz Sunderbanske džungle. Zove se Khanto Neye. Čitav svoj život proveo je u šumama. Nema ničega,...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.