najava devetnice gabric 04 2023 1 dan

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

1.DAN


Danas posvuda bubnjevi, glazba. »Poela Boišakh - prvi dan mjeseca boišakha - bengalska nova godina«. Pa budući da vi toliko volite Bengaliju, jer je Bengalija vaša, želim »sretnu Novu godinu«  i to 1384. po bengalskom računu.

Uz čestitku zahvalna za vaše čestitke, molitve i pomoć. Prigodom svetih uskrsnih blagdana posebno sam vas se sjetio kod oltara.

Uskrs je ove godine uistinu bio težak. I upravo zbog toga tako krasan i sretan. Prvi put imali smo sve obrede u našoj crkvi. Pranje nogu dvanaestorici staraca bilo je dirljivo. Plakali su. Oni tu peru noge svećeniku, kad im dođe u kuću, a eto sada on njima pere noge. Danas su došli da zauzvrat svi zajedno u crkvi operu moje noge.

Iz udaljenih sela došli su katekumeni. Najprije su održani obredi Velike subote, noćna uskrsna misa, pa onda rana misa tu u Maria Polliju, a onda sam krenuo u selo Dos Nomber. Stigao sam tamo oko 10 sati. I tu su se redale ispovijedi, pa misa i bolesnici. Sve je završilo oko jedan sat poslije podne. Vani gori, a gori i u meni: groznica, glavobolja, umor. Po onoj vatri krenuo sam naprijed u Piprekhali, naše najveće selo. Stigao sam tamo oko četiri sata poslije podne. Odmah sam sjeo u ispovjedaonicu. Čitavo selo sredilo je račune s Isusom. U šest sati bila je misa, pjesme, bolesnici, blagoslov koliba Staniša, Luisa i Potoma. Iznenada se nad selo sručila tropska oluja. Grom je udario blizu Nikoline kolibe. Prestrašili su se pa sam ih otišao blagosloviti.

Jedva sam se držao na nogama. Uistinu sam bio na kraju snaga. Staniš je donio riže i nešto prženoga povrća. Malo, no tečno. I onda se Ante Bogu pomolio i »lin« — kakav je — zaspao i prije nego što se ispružio na hasuru...

Iako sam ono bio odlučio da neću više sanjati, a ja opet sanjam i gledam, gledam i sanjam: čitava vojska anđela kruži i kruži nad malom kapelicom. Onaj sprijeda izgleda kao da je sličan don Luki iz Malog Koncila. Nosi veliku zastavu. Natpis »Suradnici Majke Terezije«. Ja čekam kad će se spustiti, a ono pod prozorom kapelice zatuli šakal. Ja skočih s hasure, oko mene zuje samo komarci, a anđelima i don Luki ni traga ni glasa. Bit će da su se preplašili šakala... No doći će oni jednog dana, doći će!

Pa, eto  do viđenja, i još jednom iskrena hvala na svemu.

Mnogo vas voli i preporučuje se u molitve

Vaš o. Ante

 

MOLITVA

za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

 

„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…..

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

 


 

Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"
04:00 Glazba
04:30 Pjevajte Gospodinu pjesmu novu - emisija ozbiljne duhovne glazbe - ur.i vod.: mo. Josip degl´Ivellio

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.