najava devetnice gabric 04 2023 2 dan

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

2. DAN


Ove godine nama je, ljudski govoreći, bio dosta žalostan Uskrs. Od Velikog petka nakon ponoći pa, evo, sve do pred večer danas na Uskrs oko nas lome se strahovita oluja i vihor. Polja su sva poplavljena kao usred kišnog doba. Na stotine je koliba srušeno. Prije dva dana strahovit je vihor bjesnio nad obližnjom Orissom i iza sebe ostavio nekoliko stotina mrtvih. Radio javlja da i tu ima mnogo poginulih.

Takve oluje u to doba godine ne sjećaju se ni najstariji ljudi. Vrtovi, na koje smo se toliko oslanjali da će nam pomoći, sasvim su uništeni. Prije nekih tjedan dana tuča ih je dosta oštetila. Komadi tuče bili su teški i do 250 grama, i to u kvrgama poput topuza. Poginulo je mnogo goveda.

Uskrsne smo obrede morali skratiti. U crkvu su došli oni najbliži crkvi, no sasvim mokri, prozebli, držeći se jedni za druge. Malo nas je bilo, no u molitvi smo mislili na vas i na sve ostale drage prijatelje i dobročinitelje.

Sada, nakon tih oluja, morat ćemo pokušati s jutom, iako je već dosta kasno. Nakon jute presadit ćemo rižu.

Kako nam javlja radio, u Orissi je desetak sela jednostavno sravnjeno sa zemljom. Dio tog tornada iz Orisse došao je i do nas ovdje. Kroz onu kišu i lomljavu stabala jedva sam dospio do Sirotišta i Bolnice. Najviše sam se bojao za one koji žive u njima. No, hvala, dragome Bogu, nikome se nije ništa dogodilo. Ali je zato na rijeci Gangesu stradalo dosta domorodačkih lađica.

Mi smo se odmah dali na popravak srušenih koliba i na njegu ranjenika. Kao dar s neba stigla mi je pomoć od jednog velikodušnog prijatelja iz Australije. Uzvratio mu Isus obiljem milosti!

Idućeg mjeseca dolazi nam biskup da dijeli svetu krizmu. Stoga ću čitav ovaj mjesec biti gotovo neprestano u udaljenim selima. Sad ih je već oko 40, pa je teško stići na sve strane i odgovarati na sva pisma. Ali zato se svih pojedinaca i njihovih nakana posebno sjećam kod oltara.

 

MOLITVA

za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

 

„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…..

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu
 

Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

 

Radio Marija

20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Odgoj za ideale - emisija zagrebačkih bogoslova - tema: Marijini novi suradnici; gosti: Jurica Klanfar, bogoslov V. godine i Martin Radić, bogoslov IV. godine; ur. i vod.: Mate Galić, bogoslov V. godine
22:00 Najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj Slavna sveta Katarino, djevice i mučenice, pomozi mi nasljedovati tvoju ljubav i čistoću. Daj mi snage i hrabrosti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Studeni 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.