najava devetnice gabric 04 2023 5 dan

 

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

5. DAN


To se često dogodi. Kolibe su pokrivene slamom, peći male i otvorene, jaki predmonsunski vjetrovi, pa se nesreća lako dogodi i naglo se proširi. A po selima nigdje nema vatrogasnih društava. U tom je slučaju čitavo selo vatrogasno društvo. Međutim, velik je problem u tome što u sušno doba presuše mali ribnjaci uz njihove kolibe.

No, ove godine kao da je više požara. Posljednje nedjelje baš sam sjeo da uzmem nešto riže kadli do nas dopre vika iz sela: »Gori Haldarova koliba!«

Kuće su im izgorjele, pa smo za prvu pomoć podigli ovakve kolibe dok ne sagradimo bolje i trajnije kolibe.

Učitelji, sluge i školska djeca — svi kao jedan poletjesmo prema kolibi. Susjedi su već počeli bacati vodu na gorući krov i mokrim gunjevima pokrivati krovove obližnjih koliba da se požar ne proširi na čitavo selo. Teško je donositi i bacati vodu zemljanim vrčevima pa smo počeli našim kantama. Dva reda od ribnjaka do kolibe. Bambusima smo razbili krov i bacili ga na zemlju. Za koji sat vatra je prestala. Mnogo je toga izgorjelo, ali, hvala Bogu, nitko od ukućana nije ozbiljno stradao. Na vrijeme smo izvukli iz kolibe dječicu. Samo je nas nekoliko dobilo dobre opekotine. Ja na lijevoj nozi. Jedan gorući bambus ušao mi je u nogu pa ju je dobro spržio. Nekoliko sam dana šepao.

Majka Šaroda plačući je obuhvatila moje noge. Gotovo sve joj je uništeno. Odmah smo se dogovorili sa seoskim mladićima: treba od kuće do kuće prositi da se opet sagradi koliba. A mi smo se pobrinuli za odijela. Baš kao naručen došao je paket robe od prijatelja iz Australije. Božja providnost nikad ne ostavlja svoje, pa ni u najtežim kušnjama.

U nekoliko dana izgorjela je Nogenova koliba i koliba siromašnog Rama i lađara Halima u selu Atarabanki. Svima smo pomogli koliko smo mogli. Pomogli smo, dakako, vašim darovima, vašom ljubavlju.

Divna je ta suradnja u pomaganju bratu čovjeku, kad se otiru suze boli. Otrti i jednu suzu veliko je djelo milosrđa, upisano je u knjizi života.

Želi vam svako dobro i ovdje i u lijepome nebu vaš otac Ante!

 

MOLITVA

za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…..

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

 

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

 


Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

 

Radio Marija

00:00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u kapelici Radio Marije u Zagrebu - klanjanje animiraju članovi bratstva muževa katolika „Muževni budite“
06:00 Sveta misa - prijenos iz kapelice Radio Marije; misno slavlje predslavi p. Stjepan Fridl
06:40 Glazba
07:00 Nakane Apostolata molitve za prosinac; Krunica - Žalosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.