najava devetnice gabric 04 2023 6 dan

 VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

6.DAN

 

Mali slijepac Ononto držao je majčinu ruku, ruku svoje majke koju nikada nije vidio. Slijep je od rođenja. Majka udovica ima samo njega. A i on ima samo majku i dobra srca plemenitih duša (dobročinitelja).

Nije vidio majčino lice, no čuje kucaje njezina srca, osjeća ih. I tom srcu, toj ljubavi majčinoj Ononto pjeva svojim srcem i svojom dušom.

Susreli smo se u vlaku na putu u Kalkutu. Vagon je bio prenatrpan, jedva se možeš micati, no Onontova pjesma otvara put, otvara srca. Pjesma majčinskoj ljubavi, molba Milosrdnome da mu bar jednom da »doršon«, da ugleda sveto majčino lice.

»Do jamo je, amar maer muka ekbar đeno dekhte pai! — O Milosrdni, da bar jednom mognem vidjeti lice svoje majke!«

Bilo je hladno zimsko jutro. Vagon je na sve strane otvoren. Na Onontu je samo tanka košuljica. Ali njega grije ona majčinska ruka koju on stišće objema svojim ručicama.

— O Milosrdni, majke moje ruka kad je tako topla, koliko će veći biti smiješak njezina lica! — O daj, daj ... »maer muka ekbar đeno dekhte« — da jednom mognem vidjeti lice svoje majke. Ja ne znam kamo idem, no neću posrnuti, majka je uza me. Ja ne znam hoće li u podne biti riže, no moja je ruka u ruci moje majke. Ona će mi dati čašicu riže, ona će mi srce svoje dati. Ja ne znam tko je oko mene, no zlo mi se neće dogoditi, majka je uza me! O Dojamoje, o Milosrdni!

I Ononto završi svoju pjesmu: »O bhai, bon! — O brate, o sestro, ti za mene pogledaj lice moje majke, daj nam zrno svoje ljubavi, otari suzu s lica moje majke!«

I dali smo mi zrno svoje ljubavi, otrli smo suze s lica njegove majke — ja i u svoje ime, a i posebnim darom u ime vaše, drage majke, koje plačete za svojim sinovima koji neće da vide vaše lice, ljubav vaših srdaca. Molitvom malog slijepca Ononta uzljubili vas oni opet sinovskom ljubavlju...

 

MOLITVA

za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…..

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

 

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

 


Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

 

Radio Marija

21:01 Odgoj za ideale - emisija zagrebačkih bogoslova - tema: Marijini novi suradnici; gosti: Jurica Klanfar, bogoslov V. godine i Martin Radić, bogoslov IV. godine; ur. i vod.: Mate Galić, bogoslov V. godine
22:00 Najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:30 Upoznajmo Bibliju
23:00 Molitva - Povečerje

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj Slavna sveta Katarino, djevice i mučenice, pomozi mi nasljedovati tvoju ljubav i čistoću. Daj mi snage i hrabrosti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Studeni 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.