najava devetnice gabric 04 2023 7 dan

 VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

7.  DAN


Početkom ove godine Majka je Terezija pohodila Bangladeš, muslimansku državu istočno od Indije. Tu njezina družba Misionarki Ljubavi ima šest kuća. Susrela se i s generalom Husainom Muhamedom Ershadom, koji sada upravlja tom zemljom kao »Chief Martial Law Administrator - Glavni upravitelj ratnog stanja«.

Više od 90% stanovnika te zemlje čine muslimani, a ostali su hindusi, budisti i kršćani.

Dnevnik na engleskom jeziku »The New Nation« (»Novi Narod«), koji izlazi u glavnom gradu Dhaki, u broju od 8. siječnja 1983. u uvodnome članku krasno piše o Majci Tereziji.

»U svijetu, koji misli samo o materijalnim dobicima i ugodnostima; u svijetu, gdje su ratna groznica i utrka u naoružavanju i ekonomskoj i političkoj nadmoći, učinili beskućnicima i lutalicama milijune ljudi, primjer ljubavi i služenja Majke Terezije nešto je jedinstveno, tako različno od obična mišljenja. Ona ne samo da poučava, ona žrtvuje samu sebe za siromahe, za zapuštene. Putuje s jednog kraja svijeta na drugi, ne misleći na san, na umor. U 15 zemalja ona osniva kuće za umiruće i bijednike. Misionarke Ljubavi, kako se one zovu, rade upravo misionarskim žarom u raznim dobrotvornim službama. Krasna pouka za one koji na međunarodnim skupovima drže velike govore o siromasima i gladnima.

Majka Terezija ne nosi kraljevsku krunu, nema nikakve vojske. No ona ima zlatno srce ispunjeno majčinskom ljubavlju za sve bez obzira na narodnost vjeru ili boju kože. I zato je svi poštuju. Nobelova nagrada za mir nije ju učinila većom. Velikom je čine njezina plemenita djela i njezina dobrota.

Ova kreposna žena, živa legenda ljubavi i samilosti  završila je svoj pohod gradu Dhaki pohodom glavnom upravitelju ratnog stanja, generalu Ershadu. S njim je razgovarala o raznim planovima svoje Družbe u Bangladešu. Zamolila je za neke povlastice za svoje sestre. General joj je obećao potpunu suradnju.

Sve je to lijepo, ali ako mi ne naučimo od Majke Terezije duh ljubavi, žrtve i samilosti, sudbina milijuna gladnih i zapuštenih neće se promijeniti. Koliko može ona sama učiniti za tolike siromahe i bijednike, ako čitava zemlja, osobito oni bolje-stojeći, ne postanu jedno srce i jedna duša u tom karitativnom radu!?

S posebnim poštovanjem mi se danas sjećamo dobrote Majke Terezije i svega dobra što ga je ona učinila za zapuštene čitavog svijeta. Zahvalni smo joj za šest kuća Misionarki Ljubavi što ih je osnovala u Bangladešu. Zahvalni smo joj za veliku pomoć pruženu bijednicima za vrijeme rata za oslobođenje naše domovine ...«

 

MOLITVA

za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…..

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

 


Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

 

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

 

Radio Marija

10:15 Glazba
10:30 Nadom nošeni - tema: Slabovidnost kod djece; gošća: Irena Marković, spec. oftalmolog u KBC-u Split; ur. i vod.: Zdenka Čorkalo, dr.med., spec. anesteziolog
11:15 Glazba
11:35 Virovitička panorama - ur. i vod.: Božidar Biondić

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2023
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.