najava devetnice gabric 04 2023 9 dan

 VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

9. DAN


Moj kuhar Budhu duša je od čovjeka. Ne bi boljeg našli ni u  Splitu, ni u Metkoviću. Dobra duša, dobar čovjek, no kao kuhar... Ma, eto, bolje je i za to reći: dobar! Inače mi nitko neće u pohode, ako reknem da ne kuha dobro! Smiješa moj dobri Budhu razne smjese, i one mi drže moju vitku liniju. Pa iako hrana nije baš najbolja, onaj njegov smiješak sve to zasladi i osladi.

Nego gotovo mi moj dragi Budhu nastrada. Spavao je na verandi misijske postaje. Unutra je bila strašna sparina, pa je na verandi ipak bolje.

Ujutro uz njegov jastuk ležala je mrtva strašna zmija otrovnica »šakamuti«, koja je gora i od kobre. I do nje naša maca, velika Budhuova prijateljica. Ona je uvijek uz njega jer on ima uvijek nešto za nju.

Iako mrtva, otrovnica nas je dobro zastrašila. A Budhu? Ni da bi okom trepnuo. Prekrižio se, izmolio molitvu Isusu, Gospi, Anđelima čuvarima, i onda onako djetinjski, pun žive vjere i pouzdanja u Providnost Božju, reče: »Pa zašto bi mene zmija ugrizla? Ja nisam nikome zla učinio! (I doista nije! Kako je divna karaktera, i neće!). Moj Anđeo čuvar rekao je mojoj maci da pazi na mene, i maca je zmiju uhvatila za glavu i usmrtila!«

I mirno se opet prekriži kao da se ništa nije dogodilo. »Dragi Isus bit će i dalje uz mene i braniti me, samo da ja uvijek uz Njega ostanem!«

Eto, neka se ispuni ta vruća želja mojeg dragog Budhua i u njegovu životu, a i u životu svih nas, da Isus bude uz nas i mi uz Njega.

 

MOLITVA

za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

„Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo.

Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama.

Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…..

Po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

 

ZAVRŠNA MOLITVA:

Dragi molitelju devetnice,

Nakon muke i križa, naš Spasitelj je uskrsnuo. Iako ponekad lakše ulazimo u molitvu kroz patnju, ne smijemo zaboraviti da nakon njega slijedi slavlje. Uskrs nije trajao jedan dan, on još uvijek traje. Ne zaboravi to! Slavi našeg Gospodina i pobjedu nad smrću. Zazovi Milosrdnog, kako ga je i o. Ante zazivao:

Nastavljam u jednom selu u maloj seoskoj kapelici. Tu pjevaju ovu lijepu pjesmu: »Isuse, dođi, dođi! Zovemo Te mi siromasi! Čuj našu molitvu! Moju dušu utješi svojom ljubavlju i svojom milošću! Dođi bar jednom u moje srce. Utješi me, o moj Učitelju! Nas grešnike učini opet svetima. O Milosrdni, samo Ti to možeš učiniti! Pojavi se, o Učitelju, u mojem srcu... Siromah ja Tebe zovem i zvat ću uvijek Tebe, o milosrdni moj Učitelju!«

 


Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora


Radio Marija

02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - papa Franjo: Nebo na zemlji
04:00 Glazba
04:30 Nadom nošeni - tema: Otpornost, mladi i programi mentalnog zdravlja; gošće: Marija Pongrac, magistra socijalne pedagogije, edukantica logoterapije i dr. sc. Mirta Vranko, magistra socijalne pedagogije, psihoterapeut; ur. i vod.: Krešimir Lovrić, dr. med.

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - IX. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 9. DAN BORBA S...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.