srce isusovo bez pozadine min


 AUTOR: p. Stjepan Fridl


Srce Isusovo je poput izvora svježe vode koji nas napaja i čini nas novim stvorenjima. Kada prihvatimo Isusa kao našeg Gospodara i Spasitelja, dobivamo novi identitet i novu svrhu u životu.

Srce Isusovo je mjesto utjehe i nade napose u teškim životnim kušnjama. Kada se osjećamo usamljeno, tjeskobno ili preopterećeno životnim izazovima, možemo se okrenuti Njemu i pronaći mir i snagu u njegovoj prisutnosti. Štovatelji i vjernici obraćaju se Srcu Isusovom u trenucima teškoća, boli, tuge i straha te traže snagu i utjehu koju samo On može dati.

U ovom zazivu prepoznajemo nježni glas majke, koja pita svoje maleno dijete što želi, što mu je potrebno. Neka slobodno pita, majka će mu dati sve, štogod može. Radi se zapravo o Božjoj velikodušnosti koju je Isus prikazao o prispodobi o dobrom Ocu. "I ja vama kažem: Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se. A koji je to otac među vama: kad ga sin zaište ribu, zar će mu mjesto ribe zmiju dati? Ili kad zaište jaje, zar će mu dati štipavca? Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu!" (Lk 11, 9, 10-13).

Utješna poruka ovog zaziva je da mi smijemo od Isusa moliti sve. To ne znači, da će nam uistinu uvijek sve dati što tražimo, ali možemo biti sigurni, da će nam dati sve što je za naše dobro, i više od onoga što se mi usudimo moliti. Njegovo bogatstvo je neiscrpno. Ne moramo se bojati postaviti Isusu čak i na prvi pogled “glupa pitanja”. Apostoli su ga pitali da im pokaže Oca nebeskoga, Petar je bio znatiželjan što će biti s Ivanom nakon Isusova uzašašća, a majka Zebedejevih sinova je molila Isusa da njezini sinovi zauzmu prva mjesta u njegovom kraljevstvu. Isus se nije naljutio, nego ih je upozorio, da im je molitva neumjesna. Nije ih poučio, kakve molbe smiju izreći u budućnosti, nego je pustio da i dalje izmišljaju svoja pitanja i molbe. Molitve je razgovor s Isusom. Njemu smijemo reći sve, pitati ga sve, povjeriti mu svoju dušu i srce.

Blažena Djevica Marija, majka Isusova i majka naša, imala je puno povjerenje u svoga Sina i onda, kad ga nije odmah razumjela. Sjetimo se dvanaestogodišnjeg Isusa u hramu: Marija nije odmah razumjela što je Isus htio kad je rekao da je njegovo mjesto u Očevoj kući. Možemo se sjetiti i one zgode kad ga je tražila zajedno s rodbinom, a Isus je odgovorio da su njegova majka i braća svi oni koji slušaju riječ Božju. Neka nas draga Gospa nauči imati povjerenje u Isusa pa i onda kad ga ne razumijemo. Amen.

 

Poslušaj promišljanje bez pozadine

 

Radio Marija

08:30 Vijesti, obavijesti i najava programa
08:45 Glazba
09:00 Schönstatt - to sam ja! - tema: S Gospom Hodočasnicom na putu k Bogu Ocu; gost: p. Christoph Horn, duhovnik Hrvatske Schönsattske obitelji; ur. i vod.: Nada Pribanić
09:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Važnost Radio Marije u marijatonskim propovijedima naših suradnika

U tjednu Marijatona - projekta solidarnosti Svjetske obitelji, od ponedjeljka do petka u 13 sati slavimo smo svetu misu u našoj kapelici Navještenja Blažene...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.