devetnica 07 23 1

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića
PETI DAN

Naš tihi i vrijedni Madhob iz sela Duènekhalija. On malo govori, a kad govori, govori tako tiho kao da se razgovara s anđelima. Siromašan je, no radin, uvijek je nečim zaposlen. Uz kolibu ima mali vrt. No unatoč tome što je vrt malen, uvijek u njemu ima nešto povrća. Koliba mu se nalazi uz staro korito rijeke Gangesa.

Ovamo se njegov djed doselio dok su još naokolo bile džungle. Valjalo je raditi i to teško raditi  uz životnu opasnost iskrčiti te džungle. Madhob se još dobro sjeća kako su mu djed i otac radili i borili se za život. Koliko su mu toga pričali  o velikim džunglama dolje prema Bengalskom moru. O borbi s tigrovima i krokodilima. No uvijek ih je pratio Božji blagoslov.

I Madhob je taj blagoslov naslijedio kao najveće blago. Po ljudsku govoreći, nije on postao neki bogataš ni po posjedovanju zemlje, ni po novcu. On je bogataš srećom i mirom, bogataš svojom obitelji, svojom djecom.

Dok još nije bilo kapelice u njegovu selu, svetu smo misu imali na verandi njegove kolibe. Kasnije je kolibu proširio i dio ostavio za malu kapelicu, malu katedralu. Uvijek je ona čista, uvijek ukrašena.

Dva su mu sina odgojena u našoj školi. Stariji, Ruben, izučio je tkalački zanat i sada je ponos svojemu ocu. Prvi je u čitavu u ovome kraju. Ima tkalački stan u svojoj maloj »tvornici«,  pet metara dugačkoj i tri metra širokoj prostoriji. Zidovi su od blata, a krov je pokriven slamom, ali je unutra sve čisto i uredno. Na zidu visi križ, a sa svake strane križa slike Srca Isusova i Srca Marijina.

Kako krasne stvari on izrađuje: ogrtače, ručnike, sarije. Kao i njegov otac, i on malo govori, a mnogo radi.

Brat mu je Roton u devetom razredu u našoj školi. I on je sreća i uzdanica svojih roditelja. Oni su ga od njegova djetinjstva prikazali Isusu. Isus ga je izabrao za svoju svetu službu. Uzorni je učenik i sjemeništarac. Zato vam njega na poseban način preporučujem u molitve, a jednako tako i druge sjemeništarce, da ustraju na sveto započetu putu.

MOLITVA za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama. Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…Po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 


 

Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

 

Radio Marija

15:10 Glazba
15:15 Krunica za nerođene
15:40 Glazba
16:00 RADIO DRAMA - "Prirodna apoteka" - drama autorice Doroteje Valentić; odabrala i pripremila prof. dr. sc. Sanja Nikčević, a u glavnoj je ulozi je dramski umjetnik Dubravko Sidor

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - poslušajte razmatranje za 8.12.2023.

Svakoga dana u 7:45 h pratite adventska razmatranja svećenika zajednice Omnia Deo - "Dođi, Gospodine Isuse." Reprize možete pratiti u 19:45 h....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.