devetnica 07 23 1

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića
SEDMI DAN

Sretno sam se vratio iz lijepe i sunčane Australije upravo prije Božića. To su nezaboravni dani, nezaboravna ljubav tolikih dragih prijatelja i dobročinitelja. U prvome redu ona tako divna bratska ljubav braće svećenika i sestrinska briga naših dobrih časnih sestara, te upravo roditeljska ljubav dragih vjernika u svim župama koje sam pohodio. I kako je Providnost lijepo uredila: očinski blagoslov đakovačkog biskupa oca Ćirila Kosa i monsinjora Stankovića koji su baš u to vrijeme pohodili naše hrvatske župe u Australiji.

Sretno sam se vratio u svoju dragu Bengaliju,  Maria Polli  u Marijino selo. Gotovo je malo i zapelo. Teško je bilo dobiti rezervaciju sve do Delhija. Rečeno mi je da su već sva mjesta zauzeta. No, kad sam im ja rekao da sam ravno iz Metkovića, Ante je dobio rezervaciju ne samo do Delhija nego ravno do Kalkute.

Na carini su druge putnike pomno pretraživali, no kad su mene vidjeli s mojom malom torbom na ramenu, carinik mi se osmjehnu i mahnu mi rukom da idem mirno svojim putem. Tako je bilo i u Australiji i u Indiji.

Kad sam stigao u Kalkutu, u isusovački Kolegij sv. Franje Ksaverskog subraća su me molila da tamo ostanem bar jedan dan i da se odmorim od putovanja. Već je bila večer. Mene je međutim srce vuklo u Marijino selo. Ta već sam gotovo dva mjeseca na putu. I požurio sam se da stignem na naš glasoviti drndavi autobus koji vozi prema Sorberia Hat. To je zadnja stanica prema našoj misijskoj postaji. Dobro me je treslo i istreslo i pretreslo nakon one vožnje po prekrasnim australskim cestama i avionskim linijama. No ja sam se usprkos svemu tome bio sretan. Premda je bio mrak, svaka palma, svaka banana i svaka koliba kao da mi se smiješila, kao da mi je htjela nešto reći.

Baš su se u misijskoj postaji gasila svjetla kad sam stigao pred crkvu. Kako je divno treperilo vječno svjetlo uz malo svetohranište. A s velikog križa Isus me raširenim rukama dočekuje, pozdravlja i grli. Divan doček, divan blagoslov! Isusa sam molio da i sve vas blagoslovi i zagrli. Onda sam odmah pošao u naše sirotište da dam blagoslov bolesnoj dječici, a zatim i bolesnom Rubenu. Njima sam dao svoj blagoslov i ujedno sam primio njihov blagoslov. I iščeznuo je umor od dvomjesečnog putovanja.

Eto me opet kod kuće  u mojem dragom Maria Polliju, u Marijinu selu.

MOLITVA za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama. Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…Po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 


 

Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

 

Radio Marija

00:00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u kapelici Radio Marije u Zagrebu - klanjanje animiraju članovi bratstva muževa katolika „Muževni budite“
06:00 Sveta misa - prijenos iz kapelice Radio Marije; misno slavlje predslavi p. Stjepan Fridl
06:40 Glazba
07:00 Nakane Apostolata molitve za prosinac; Krunica - Žalosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.