devetnica gabric 08 2023 naslovna 9

VELIKA DEVETNICA
u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića

 

Deveti dan

On ne zna kako mu je ime, no reče mi da ga zovu »Babu, Babu«. Desetak mu je godina, ispala su mu tri zuba (ili su mu ih po noći odnijeli miševi!!!). Već od djetinjstva pamet mu je poremećena, no više puta govori kao mali mudrac. A o dobroti njegova srca ne moram ni govoriti. U tim nježnim godinama kao da samo za druge živi.

Malog brata odveo je sve do daleke bolnice i sve uredio za njega. Nabavio mu je i lijekove i čistu košuljicu i nešto slatkiša. Tiho mu je šapnuo u uho da se ne boji ničega.

Čak je i bolesnu majku i oca dopratio do bolnice. »Što bi oni bez mene?«, ozbiljno reče mali Babu. Rekoh da govori kao mali mudrac. Naša radost i naša briga. U sirotištu u Maria Polliju.

Toga poslijepodneva bilo je vruće. Svi smo žedni. Imao sam uza se nešto anaroševa ploda u prahu. Napravit ćemo slatko piće i osvježiti se. I svi smo pomalo uzeli, samo Babu čeka. I on je žedan, no čeka... čeka na svoga malog brata Subrata. I podijeliše oni svakome pola čaše, i to žmirkajući jedan na drugoga.

Mali mudrac Babu nas pouči: »Ovako je šorbot slađi... Slađi je kad se dijeli.«

Živa živcata istina. Tajna davanja. Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje. I darovi, i život! Najslađe je kad sve možeš dati. To je pouka s Kalvarije.

Mali Babu s »poremećenom glavom« to je razumio i primijenio u životu, a mi »pametnjaci« to ne vidimo, ne razumijemo.

»Zahvaljujem Ti, Oče, što si ovo objavio malenima...«  Njegova je riječ.

 

MOLITVA za proglašenje blaženim sluge Božjega p. Ante Gabrića

Oče nebeski, u sluzi Božjemu Anti Gabriću, misionaru, darovao si nam herojski primjer kako se milosrđem i ljubavlju širi Tvoje kraljevstvo. Molimo Te za milost da u vjeri Crkve on bude što prije proglašen blaženim i tako postane još bliži svima koji mu se obraćaju u svojim potrebama. Uvjereni da Ti je svojim životom i apostolskom revnošću omilio, udijeli nam po njegovu zagovoru milost za koju te sada molimo…Po Kristu Gospodinu našemu. Amen

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

 

ZAVRŠNA MOLITVA

Dragi molitelju devetnice,

ovaj mjesec su nam obilježila razna hodočašća, posebice našoj dragoj Gospi. Sam o. Ante je bio hodočasnik, ne samo jedan mjesec, već cijeli život - on je svojim hodanjem davao čast našem Stvoritelju. Kada mu je bilo teško, kada mu je bilo lako, nikada se nije prestao uzdati u Gospodina i tražiti ga svugdje oko sebe. Potičemo te da od danas svaki dan izdvojiš nekoliko minuta i izdvojiš ove tri stvari: što ti je bilo teško u danu, što ti je bilo dobro i gdje ti je bio Bog. Tako ćeš, poput o. Ante, stvoriti živi odnos s Bogom!

Svako vam dobro i obilje Božjeg blagoslova!

Zaklada Otac Ante Gabrić

 


Tekst i foto: Zaklada Otac Ante Gabrić - ZOAG

Autor devetnice: ©Zaklada Otac Ante Gabrić (ZOAG)
Zabranjeno kopiranje sadržaja bez suglasnosti autora

Radio Marija

21:01 Odgoj za ideale - emisija zagrebačkih bogoslova - tema: Marijini novi suradnici; gosti: Jurica Klanfar, bogoslov V. godine i Martin Radić, bogoslov IV. godine; ur. i vod.: Mate Galić, bogoslov V. godine
22:00 Najava sutrašnjeg programa; Molitva BDM za zaštitu
22:30 Upoznajmo Bibliju
23:00 Molitva - Povečerje

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj

Molitva svetoj Katarini Aleksandrijskoj Slavna sveta Katarino, djevice i mučenice, pomozi mi nasljedovati tvoju ljubav i čistoću. Daj mi snage i hrabrosti...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.