1


AUTOR: s.  Ozana Krznarević


Čekanje nikada nije jednostavno, dapače, iziskuje od nas da izađemo iz zone komfora i ugode, da pobijedimo svoje principe. A upravo nas čekanje uči jednoj od najvećih i najvažnijih vrlina za život, uči nas STRPLJIVOSTI!

Strpljivo čekanje, uz istinsko i ispravno prihvaćanje, u većini slučajeva čini da ono što nam je puno puta teško, mrsko i gorko, postane podnošljivo i slatko. A s vremenom ono neshvatljivo, nerazumljivo i naizgled komplicirano, postaje nam shvatljivo, smisleno i jednostavno. Isto možemo primijeniti i na osjećaje. Kada osjećaje podnašamo strpljivo, osobito one koji nam uzrokuju određenu bol, a ne prepustimo se odmah postupiti ishitreno, već ih staloženo i smireno podnašamo, čak te najbolnije emocije, s vremenom u nama mogu biti najvećom poukom i riznicom mudrosti za naš život. Poput rođena djeteta koje tek što dođe na svijet pokaže prvu emociju kroz plakanje, da bi se naučilo s vremenom smijati i radovati. Kao da nam već tada, odmalena, Bog daje do znanja – onaj koji se uči čekati, kasnije će se znati i radovati. Od početka svojega života učimo se radovati trenutku koji iščekujemo i koji nam puno znači.

Razmatrajući posebno u ovo vrijeme došašća život Blažene Djevice Marije i njezino predanje Bogu i Njegovoj volji, možemo upravo od Marije naučiti da iščekivanje Mesije predstavlja istinsku vjeru u Boga i pravu radost. Marija nam pokazuje svojim primjerom kako je potrebno strpljivo čekati i vjerovati, moliti i težiti pripraviti svoje srce za susret s Bogom. Pripraviti i očistiti svoje srce da bi bilo spremno na susret s Isusom kroz svete sakramente pomirenja i euharistije, pomoću Božje Riječi i molitve. Jer ne čekamo strpljivo samo mi na susret sa Isusom, već puno više i sa još većom čežnjom Isus iščekuje radosni susret ovoga došašća s nama, u nama. Traži nas i čeka na nas, izgubljene u vrevi ovoga svijeta, ne bismo li mu poklonili trenutak da se susretnemo s Njime. Daje nam priliku svakoga dana, kroz euharistiju, da doživimo i iskusimo susret sa živim i pravim Bogom, prije nego li dođe ponovno posljednji put na ovaj svijet. Prije nego li to možemo zamisliti, pruža nam se prilika da se već sada sjedinimo s Njime. Pruža nam se prilika bdjeti uz Njegovu Riječ, bdjeti sa Marijom, bdjeti nad svojim životom uz sakramentalno življenje. Pruža nam se prilika, usprkos tami koja nas ponekad obavije, da u strpljivom podnašanju pronađemo istinsko svijetlo i pravu radost.

Naučimo se podnašati i nositi, zajedno s našom nebeskom Majkom, nerazumijevanja, poteškoće i probleme života. Dopustimo da Marija kao majka živoga Boga donese Isusa u naša srca. Jer je Marija ona koja je iskusila patnju kao niti jedan stvor na ovoj zemlji, ali je sve to uspjela proći i nositi, jer je u strpljivosti pouzdanja bila sama Ljubav. Voljela je Boga svim svojim srcem i u podnašanju patnje i boli, iskusila je radost, jer je sve promatrala kroz pogled Božje ljubavi prema čovjeku.

Zato budimo i mi spremi u strpljivom podnašanju boli i muke, zazivati Majku Mariju da nam pomogne razumjeti otajstvo patnje dok smo ovdje na zemlji i da to činimo radosna srca iz ljubavi prema Bogu.

slušaj razmatranje 2

Radio Marija

09:45 Glazba
10:05 Vijesti iz sisačke biskupije – ur. i vod.: Stjepan Vego
10:15 Glazba
10:30 Krv Kristova - izvor Božje ljubavi - emisija Zajednice Krvi Kristove; ur. i vod.: Dalija Mock

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.