kursiljo krizmanici 8 1 2024 1

De colores! Ne propustite novu emisiju "Da radost vaša bude potpuna" o Kursilju - Malom tečaju radosnog kršćanstva. U emisiji su gostovale animatorica Petra Jelinčić i sudionica tečaja za krizmanike Antea Kvesić; emisiju je vodila Petra Ćurlin.

Da je mnogim mladima krizma „oproštaj“ od Crkve već je postalo klišej, ali je i žalosna istina. Sakrament krizme ili Svete Potvrde predstavlja „vjerničku punoljetnost“, punopravnost u Crkvi. Da bi zaista mogli biti odrasli u vjeri i graditi osobni odnos s Bogom, krizmanicima nije dovoljno samo ono što su naučili od roditelja i vjeroučitelja (iako je i to potrebno), nego im je potrebno autentično iskustvo vjere i primjer vršnjaka.

U ovoj emisiji otkrijte kako upravo u ključnim trenucima u životu krizmanika Kursiljo postaje put do autentičnog i radosnog kršćanstva.

 kursiljo analogue krizmanici 2 naslovna min

Animatorica i članica medijskog tima Kursilja Petra Jelinčić opisala je kako izgledaju krizmanički tečajevi u župama, naglasila važnost uloge župnika koji stupa u kontakt sa suradnicima Kursilja i posebno istaknula važnost osobnog i autentičnog pristupa mladima.

Mislim da je ključan taj dio da mladi mladima prenose Boga i našu katoličku vjeru. - Petra

Antea Kvesić, danas animatorica, svoj je put s Kursiljom započela kao sudionica tečaja za krizmanike u svojoj župi.

Bio je zadnji tjedan zimskih praznika i župnik je rekao da nam dolazi neki Kursiljo, neki mladi iz Zagreba i Posušja i da bi mi svi trebali biti na tom tečaju tri dana... Nisam baš jedva čekala taj tečaj. Došli smo to jutrio, ušla sam u crkvu i tamo su bili animatori, pripremali su projektor, svirali su, pjevali. I ja sam pomislila - Ajme, koliko su radosni! Baš me to oduševilo, odmah na prvu. - Antea

kursiljo 2024 01 naslovna

Za krizmaničke tečajeve na Krapnju možete se prijaviti preko portala e-župe.

Što je Krapanj?

Na otoku Krapnju nasuprot Brodarice nalazi se mali raj na zemlji gdje Kursiljo već godinama održava duhovne obnove po uzoru na Kursiljo tečaj. Svake godine na Krapanj dolaze različite grupe: obitelji, branitelji, srednjoškolci, studenti, radnička mladež i osobe zrelije životne dobi.

Krapanj je "Otok tišine", stoga je idealno mjesto za odmoriti dušu i osluškivati Božje poticaje. Borova šuma u kojoj se odvija program Kursilja daje osjećaj zahvalnosti Gospodinu za prirodu koju nam je darovao i za jednostavnost života koji nam omogućuje da se usredotočimo na ono bitno, odnos s Gospodinom.

Kroz tjedan dana uz vodstvo svećenika i animatora, sudionici promišljaju o svojem životu i o Božjem djelovanju u njemu. Svaki dan slušaju teme i svjedočanstva bliska njihovom životu, razgovaraju o svojim iskustvima unutar malih grupa u povjerenju, zajedno i aktivno slave Euharistiju te provode jutra i večeri u zajedničkoj molitvi.

Nakon tjedan dana, sudionici osjećaju da ih veže jedan Duh koji nas čini obitelji, koji nas i potiče da se vratimo u svoju okolinu, svoju obitelj, posao, školu i društvo i da upravo tamo budemo Kristovi apostoli.

krapanj analogue vrt min

 

Emisije o Kursilju možete poslušati i u arhivu emisija te na YouTube kanalu RadioMarijaHR:

 

Emisiju o Kursilju pratite svakog drugog ponedjeljka u mjesecu u 21:00 h.

Radio Marija

01:00 Glazba
02:15 Krunica - Radosna otajstva
02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - Jan Dobraczyński: Nikodemova pisma - roman o Isusu

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.