FP 37

Duhovna glazbena scena u Hrvata obiluje brojnim kvalitetnim i lijepim skladbama, bilo da se radi o prepjevima ili, još češće, o autorskim djelima. Nova pjesma Filipa Panze, mladog Zadranina sa zagrebačkom adresom ipak je nešto posve novo. Po čemu?

„Istina je kako je na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutna šarolikost žanrova, mnoštvo prepjeva, kao i genijalnih autorskih ostvarenja. Ipak, „Marijo, zagrli me“ posebna je najprije po svojoj marijanskoj (autorskoj) dimenziji, ali ponajprije po svom slavljeničkom („worship“) određenju. Naime, ne samo da nije često, nego je prava rijetkost na našoj duhovnoj sceni pronaći marijansku pjesmu koja ne bi bila prepjev, a da je slavljeničkog karaktera.“ – ističe Filip.

FP 30

Glazbu i tekst za pjesmu „Marijo, zagrli me“ napisao je Filip Panza, zasluge za aranžman pripadaju Ivanu Škunci, prateće i ambijentalne vokale na hrvatskom i aramejskom jeziku otpjevala je Iva Smojver (molitva „Zdravo Marijo“), dok nas je svojom muzikalnošću na violi počastila Martina Pustički. Bubnjeve svira Mario Klarić, a bas-gitaru Dario Sabo.

Videospot za pjesmu produkcijski potpisuje pokret za novu evangelizaciju „Nova Eva“ na čelu s bratom Filipom Vukinom (kamera i montaža: Br. Filip Vukina CRVC, Ivan Radiković; fotografija: Br. Filip Vukina CRVC, Gabrijel Fabić).

FP 13

Filip se glazbom bavi od malih nogu, svirao je i pjevao u nekoliko zborova duhovne glazbe, a trenutno je voditelj zbora mladih evangelizacijske zajednice „Sveti Duh“ pri župi Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu gdje glazbeno animira, zajedno sa slavljeničkim timom „Amorose“, susrete za mlade „Duhovno duhovite večeri“.

Svojom glazbom mnogima obogaćuje i najvažnije prigode kršćanskoga života: vjenčanja, krštenja, prve svete pričesti vjernicima koji u njegovome umjetničkome izričaju ne prepoznaju samo kvalitetu, nego i harmoniju života svakodnevice s onim unutarnjim, duhovnim.

FP 14

Ovo mu nije prva autorska pjesma. U proljeće 2020. godine objavio je prvu autorsku pjesmu „Ne brini, ne boj se“, dok je 2021. godine napisao i otpjevao himnu Antunovskoga hoda mladih s grupom autora i izvođača „Da Njegovi budemo“. Otkriva nam kako još mnoštvo pjesama čeka pravo vrijeme kako bi ugledalo svjetlost dana.

„Duhovni život katolika ne može biti na dobrome putu bez stalne prisutnosti, nježnosti, blizine i zagovora One koja je jednim „da“ promijenila čitav svijet. Zahvalan sam najprije dragome Bogu na njegovim nadahnućima, zagovoru Bezgrešne koji me oduvijek prati, svojoj obitelji koja me uvijek podržava, svim prekrasnim ljudima koji su u ovu skladbu utkali dio sebe te omogućili na svaki način da ugleda svjetlost dana, naročito svojim molitvama. Ukoliko ova pjesma nekomu omogući obnoviti ili ponovno uspostaviti odnos s našom Majkom Marijom, doživjeti njezinu blizinu i snagu njezinoga zagrljaja, ispunila je svoju svrhu!“ – dodaje Filip.

Pjesmu možete poslušati te pogledati videospot na pripadajućemu linku:

Radio Marija

04:00 Glazba
04:30 Nadom nošeni - tema: Otpornost, mladi i programi mentalnog zdravlja; gošće: Marija Pongrac, magistra socijalne pedagogije, edukantica logoterapije i dr. sc. Mirta Vranko, magistra socijalne pedagogije, psihoterapeut; ur. i vod.: Krešimir Lovrić, dr. med.
05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - IX. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 9. DAN BORBA S...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.