265380059 5037296506293117 3212495595810795775 n

Poštovani oče uredniče, svi dragi u upravi i uredništvu Radio Marije u Hrvatskoj,
Uz mnogobrojne čestitke koje su Vam pismeno ili telefonom uputili slušatelji Hrvatske, Bosne i Hercegovine prigodom 25 godišnjice emitiranja Radio Marije u Hrvatskoj - primite i jednu čestitku iz Afrike od jednog starog misionara.
Za mojih četrdeset godina što mi je dobri Bog dao vršiti misijsku službu u Ruandi, vidio sam važnost Radio Marije. To sam posebno vidio koliko je korisno bolesnicima i starcima, koji ne mogu doći u crkvu. Kad sam ih posjećivao i dijelio svete sakramente, osjetio sam što im Radio Marija donosi u njihovoj bolesti i samoći. To je za njih bio jedini prozor u svijet, jedina mogućnost da budu povezani s Crkvom, a po njoj i s Bogom. Veseli su se daru krunice, kako bi i oni s onima koji je mole u Radio Maiji zajedno mogli moliti. Njihov radioaparat je uvijek bio na stanici Radio Marije Ruanda, ništa drugo ih nije zanimalo.
Uvidjevši važnost Radio Marije za stare i bolesne, veselio sam se starim radioaparatima, koje smo dobivali u kontejnerima od dobrotvora iz Njemačke. Kad ih nije bilo, kupio bih mali korisni aparatić i dao bolesnicima da mogu slušati Radio Mariju u svojim kućicama ili iznajmljenim stanovima. Netko od njihove djece, unučadi i susjeda bi im naštimao na stanicu Radio Mariju – to im je bilo za dan i noć, posebno od kada su dobili struju u njihove kućice. Bio sam uvjeren da nisam prekršio nakanu mojih dobrotvora, da od toga što su mi dali za siromahe, kupim aparat i baterije za radio. „Ta ne živi čovjek samo od kruha!“, rekao je naš Gospodin. Radio Marija, posebno u doba korone – kad ni zdravi ni mladi nisu mogli ići u crkvu! – bio je mnogim obiteljima jedina veza da mogu slušati svetu misu i Riječ Božju. Jer rijetki su oni koji posjeduju televiziju. I ja sam, kad sam bio slobodan, slušao Radio Mariju Ruande.
Od prošle godine, vaša Radio Marija Hrvatske, postala je i moj omiljeni radio. Kada sam bio na odmoru, bio sam jedan od četiri misionara u razmatranjima "hod s našim misionarima kroz Došašće”, upoznao Radio Mariju u Hrvatskoj. Moram iskreno priznati, da ga do tada gotovo nisam poznavao. Kad se nešto ne poznaje, ne može se ni ljubiti - isto kao i oni koji ne poznaju Isusa i Mariju, ne mogu ih ni ljubiti! Znao sam samo za HKR, preko kojeg sam bio povezan s Domovinom, a od tada imam dvije ljubavi, koje su vrlo lijepo upotpunjuju.
Radio Marija Hrvatske mi se jako sviđa, jer u svom programu jako puno ima Isusa i Mariju – sve što je s njima povezano to povezuje sve koji ih ljube, koji su sretni s njima! Uvjeren sam da i mnogi drugi hrvatski misionari slušaju Radio Mariju Hrvatske, gdjegod ima struje i interneta ili drugim oblicima moderne komunikacije.

U ime svih hrvatskih misionara cijelog svijeta želim doviknuti iz Afrike da se čuje u našoj Domovini OD SRCA HVALA! – svima koji vode, organiziraju program i realiziraju predivne i za vjerski život jako korisne emisije Radio Marije Hrvatske. Vi ste zaista misionari! Vaš glas, a negdje i slika, dopiru u domove mnogih širom Hrvatske i cijelog svijeta.
Svima od srca želim sretan život na ovom svijetu i u vječnosti!

Iz daleka, s ekvatora, iz centra Afrike - molim blagoslov za sve vas u Radio Mariji Hrvatske!
Zahvalni don Danko Litrić

N.B. Zahvaljujući vama u Uredništvu, mnogi su upoznali - preko čitanja moje knjige „Ruanda ljubavi moja“ – kako se živi i radi u Ruandi, što radimo mi misionari – pa je to urodilo mnogim duhovnim i materijalnim plodovima. NEKA DOBRI BOG SVE NAGRADI!

Djeca_ulice_na_rucku_u_podrumu_crkve.jpg

 

Ucenici zanatske skole na misi

Radio Marija

05:30 Upoznajmo Bibliju; Molitva prije rada
05:40 Glazba
06:00 Sveta misa zornica - prijenos iz dvorane uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj
06:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.