Patricia svjedočanstvo frame
Ljubitelji naše emisije "Čitamo knjigu" koju možete pratiti svakoga dana u 13:00 h sigurno su među ugodnim tonovima naših čitateljica razabrali jedan mladi glas pun nježnosti i vedrine. Iza ovog se glasa krije naša najmlađa čitateljica - Patricia Gojani - studentica teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Patricia je 15. veljače, na petu od devet srijeda u čast svetome Josipu, svjedočila pred okupljenim vjernicima u Nacionalnom Svetištu sv. Josipa, govoreći o svojoj ljubavi prema Šutljivom svecu, iskustvu u Svetoj Zemlji i želji da postane redovnica:

"Živim u vjerničkoj obitelji. Zahvalna sam svojim roditeljima, posebno majci koja me odmalena učila vjeri i pobožnosti svetom Josipu. Svaku su nas večer roditelji okupljali na molitvu krunice koja je uvijek završila zazivima i molitvom za zagovor svetog Josipa. To je za mene uvijek bio poseban trenutak, cijela obitelj na okupu i svi se zajedno molimo našoj Nebeskoj Majci i svetom Josipu. A gdje su njih dvoje, tu je i Isus. Najčešće smo molili krunicu, koja me prati cijeli život. Vjera koju su mi roditelji usadili od malena davala mi je, a i sada mi daje, vjetar u leđa i hrabrost da kročim kroz život."

"Pred nama je korizma, koja sljedeće srijede počinje Pepelnicom. Roditelji su nas djecu uvijek učili da je korizma posebno vrijeme u kojem trebamo više razmatrati i propitkivati sami sebe, i to u tišini. To vrijeme, vjerojatno zbog tišine, jako me podsjeća na svetog Josipa. Sveti Josip me uvijek pratio kroz život. S njim sam se više upoznala kada sam bila na hodočašću u Svetoj Zemlji. Posebno me se dojmila ta Josipova domovina, mjesta kroz koja je prolazio. Ipak, za svetog sam se Josipa posebno vezala u vremenu pandemije izazvane virusom Covid, a osobito za vrijeme ograničenja kretanja (eng. lockdown).

Prije pandemije samo sam jednom bila u ovom Josipovom svetištu, a za vrijeme ograničenja kretanja svakoga dana. Naime, redovito sam pratila misna slavlja iz ovog Svetišta. To je vrijeme za mene bilo posebno milosno, a stan nam je postao kao kapelica. Pratila sam svakodnevno misna slavlja te zapisivala svaku propovijed. Te zapise čuvam kao uspomenu na to razdoblje. Moram priznati da su me te propovijedi uvijek ohrabrivale i davale mi snagu. Iako je to bilo posebno vrijeme, imalo je i neku ljepotu. Mene je na poseban način podsjetilo na krunice koje sam molila u djetinjstvu.

Kako su kamere često zumirale lik svetog Josipa, počela sam još više o svetom Josipu razmišljati, razmatrati. Postao mi je uzor strpljivosti, poniznosti i povjerenja i predanja Bogu. Ovaj kip svetog Josipa iz Nacionalnog svetišta je poseban. Gledajući kip, shvaćam koliko je potrebno držati Krista za ruku. A kada držimo Krista za ruku, onda smo sigurni da će nas On voditi pravim putem. Taj put neće biti jednostavan, ali je sigurno da je taj put onaj koji nas vodi u vječnost. Promatrajući svetog Josipa, shvatila sam da i ja kao i sveti Josip želim služiti Bogu ponizno, hrabro i predano. Zato vjerujem da ću nakon završetka studija teologije moći ući u samostan i postati redovnica," zaključila je Patricia.

sisak patricija web 7
Radosni smo i zahvalni za Patricijino svjedočanstvu, i za nesebičnu ljubav s kojom daruje svoje vrijeme i glas za Radio Mariju. Pozivamo Vas da s nama molite za Patriciju i njezin životni poziv, kao i za sve naše drage volontere koji ostvaruju veliko Marijino djelo u svijetu.

 

Ako biste željeli doznati više o mogućnostima volontiranja na Radio Mariji i pridružiti nam se - pročitajte više i javite nam se!


Izvor: Župa BDMS

Radio Marija

20:15 Krunica - Žalosna otajstva; Litanije BDM
20:40 Glazba
21:00 Ispovijest vjere Hrvata katolika
21:01 Znanjem do spoznaja - tema: Hrvati izvan RH; gošća: prof. dr. sc. Vanda Babić Galić, red. prof.; ur. i vod.: dr. sc. Petar Bilobrk

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - IV. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 4. DAN GOSPA...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.