alojzije stepinac

POSVETNA MOLITVA MAJCI BOŽJOJ
Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske!
Premda nevrijedni da Ti služimo, ipak uzdajući se u ljubav i divnu blagost Tvoju, izabiremo Te danas pred cijelim dvorom nebeskim za gospodaricu, odvjetnicu i majku svoju i cijelog našeg naroda te čvrsto odlučujemo da ćemo Ti drage volje i vjerno služiti.
Molimo Te usrdno da nam svima uz prijestolje Božanskoga Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pomoć i zaštitu u svim pogibeljima i nevoljama. Ti si kraljica i majka milosrđa, pomoćnica kršćana i tješiteljica žalosnih. Zato Ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje, kako Ti je naš narod vazda kroz vjekove iskazivao.
Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetovne poglavare, cijelu našu domovinu i cijeli naš narod u ovim teškim vremenima kušnja. Izmoli nam svima vjernost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete Crkve provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju i tako zavrijedimo doći jednom do vječnog života, da slavimo ondje trojednoga Boga u vijeke. Amen.

 

Mjesec veljača drag nam je ne stoga što ima najmanje dana, već zbog toga što je točno u podne, prije dvadesetčetiri godine, a bio je 22 veljače, započelo emitiranje programa na valovima Radio Marije.
Zlatnim će slovima biti zapisan 4. siječnja 2021. u povijesti naše Radio Marije. Toga smo dana točno u podne izmolili Anđeosko pozdravljenje i time započeli emitiranje svojega programa iz novog studija Radio Marije na Kamenitom stolu 11. Prisjetili smo se tada radosnog događaja kad je prije dvadeset i četiri godine, sluga Božji kardinal Franjo Kuharić izmolio Anđeo Gospodnji, blagoslovio tadašnje prostore i zaželio radosno i plodonosno djelovanje Radio Marije.
Naša draga Gospa ima svoj DOM, sigurnu KUĆU, koja u ovim potresima smjelo prkosi nedaćama. Hvala dragomu Bogu, našoj Nebeskoj majci i darovateljima na ovom predivnom daru. Ništa manje neka je iskrena hvala Vama, dragi prijatelji našega Radija koji ste svojim žrtvama, molitvama i materijalnim darovima omogućili ostvarenje ovoga veličanstvenog djela. Neka Vam svima draga Gospa stostruko naplati svu ljubav i dobrotu koju ste utkali u Marijin dom.
Dobri Bog zna koliko je utjehe, radosti, nove nade i životnog poleta Radio Marija donijela mnogim dušama. Dvadeset i četiri godine postojanja omiljenog nam Radija veoma je znakovito. Isusu je bilo dvostruko manje godina kad su ga Marija i Josip našli u hramu. «Sine, zašto si nam to učinio?», izrekla je Marija nakon tri dana tjeskobe i patnje, suza i traženja. Isusov nas odgovor «Zašto ste me tražili, zar ne znate da mi je biti u kući Oca moga»? ostavlja u nedoumici, ali nam i kazuje tko je zapravo Isus.
Taj kratki razgovor otkriva nam Marijinu dušu. I ona je morala proći kroz noć vjere. I ona je morala rasti u poznavanju Isusa. Naime, kako je Dijete raslo, tako su se mijenjali odnosi između njega i majke. On postaje sve više njezin učitelj, ona sve više njegova učenica. Marija je u tom času morala učiniti novi korak: shvatila je, da nije samo Isusova majka, nego je i njegova službenica. Isus je taj koji zapovijeda, koji je vodi, a ona će ići kamo je on bude vodio i zvao. Došla je u Kanu služiti, u Jeruzalem supatiti, na Kalvariju s Isusom umrijeti.
Marijo, bdij majčinski nad svojim domom, nad svim članovima naše velike obitelji koja se resi i ponosi Tvojim imenom!

Sve Vas srdačno pozdravljam!

Vaš p. Stjepan Fridl

Radio Marija

14:00 Pozdravi, čestitke i preporuke
14:55 Molitva za život
15:00 Krunica Božjega milosrđa
15:15 Krunica - Žalosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.