RM article

Svim prijateljima Radio Marije veljača je posebno drag mjesec, a ove 2020-e slavimo dvadeset i treću godišnjicu djelovanja našega Radija u Hrvatskoj.

Hvaljen Isus i Marija!

Na početku mjeseca veljače slavimo blagdan Isusova prikazanja u Hramu. Prije liturgijske obnove slavio se kao Marijin blagdan, a danas u obnovljenoj liturgiji, spomendan je Isusova prikazanja u Hramu ili Svijećnica.

Već se u petom stoljeću na sam blagdan ulazilo u Hram u procesiji sa svijećama i time se upućivalo na proroštvo starca Šimuna da je Isus Svjetlo na prosvjetljenje naroda.

To čudesno svjetlo svijeće! Ne može ni ogrijati, ni osvijetliti išta udaljeno, a tako je slabašno da ga dahom možemo ugasiti. Ali svijećom možemo užgati drugu svijeću, njima treću i četvrtu… onda stotine i tisuće… more svjetlašaca što razgoni mrak. Starac je Šimun u Hramu izrekao proročke riječi: Isus je Svjetlo na prosvjetljenje naroda. On pobjeđuje tamu i postaje zvijezda predvodnica za bolji i pravedniji svijet.

Spomendan blaženog Alojzija Stepinca slavimo 10. veljače. Alojzije, Marijin štovatelj, po uzoru svojega Učitelja, bio je svjetlo u mračnim danima naše povijesti. Na montiranom je procesu posvjedočio: Isus Krist jest Bog i za njega sam spreman položiti život. Kardinal je istinski volio svoju domovinu Hrvatsku. Jednom je napisao: „Ne bojim se za budućnost hrvatskoga naroda, dok bude štovao Majku Božju“. Marijinoj zaštiti povjerio je Lijepu našu moleći za mladiće i djevojke, očeve i majke, djecu i starce, zdrave i bolesne, žive i mrtve.

Svim prijateljima Radio Marije veljača je posebno drag mjesec, a ove 2020-e slavimo dvadeset i treću godišnjicu djelovanja našega Radija u Hrvatskoj. Prigodom prošlogodišnje proslave spomenuo sam radosnu vijest da je naš Radio dobio na dar novu zgradu. Nakon dobivenih potrebnih dozvola, radovi su počeli prije tri mjeseca. Na gornjem katu preuređeni su novi prostori za tri velika studija. Po cijeloj kući provedeni su kilometri različitih kablova. Trenutno se radi na preuređenju centralnog grijanja i rashladnog uređaja. Velikim dijelom izvršeni su radovi za parkiralište. Potrebno je još ugraditi dvadesetak vrata, postaviti podove i spuštene stropove; urediti kapelicu, namjestiti radne i ostale prostorije potrebnim namještajem. U idućem pismu obavijest ću Vas o tijeku radova i o svemu učinjenom.

Želimo ove godine Isusov rođendan slaviti u novim prostorijama Radio Marije. Hoće li tako i biti, ovisi o dinamici priliva sredstava. Vi, dragi prijatelji, znate da je Radio Marija jedincato sredstvo priopćivanja koje se za sve svoje potrebe obraća svojim slušateljima. Zahvalni smo za svaki i najmanji dar. Ne sumnjam da će Marija učiniti ono najizvrsnije i pronaći put da se ostvari ovo velebno djelo Isusu na slavu, a svima nama na ponos. U idućem pismu uz izvješće o tijeku radova, nastojat ćemo priložiti slike s gradilišta.

S našim pjesnikom Dragutinom Domjanićem pjevamo i molimo: Marijo, „Milostivna vsakom ti si, vse ti vračiš [liječiš] boli – odbila još nikog nisi, koj' za pomoć moli“.

Sve vas srdačno pozdravljam!

Vaš p. Stjepan Fridl

Datum 31.1.2020.

Radio Marija

05:40 Glazba
06:00 Sveta misa zornica - prijenos iz dvorane uz baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj
06:40 Glazba
07:00 Nakane Apostolata molitve za studeni; Krunica - Žalosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.