2017 03 Brescia Mattes Pana 111

U mjesecu listopadu slavimo spomendan Kraljice svete Krunice. Širenju krunice pridonijela je pobjeda kršćanske vojske nad moćnom turskom vojskom kod Lepanta, 7. listopada 1571.


Taj događaj pobjede ima dvostruko značenje: poziva nas da zahvalimo dragomu Bogu što je po zagovoru naše nebeske majke Marije spašeno kršćanstvo u Europi, a ujedno nas želi podsjetiti na snažnu moć molitve, u ovom slučaju na moljenje krunice koju je Gospa svesrdno preporučila u Fatimi 1917. godine. Dobro je prisjetiti se da je u vrijeme Domovinskog rata krunica imala posebno mjesto ne samo kao privjesak oko vrata naših vojnika, nego kao izražaj duboke vjere u Marijinu pomoć i zaštitu.


Ponosni smo što naš narod rado moli krunicu koju počesto nazivamo „ružarij“ te nas podsjeća na košaricu punu cvijeća. Listopad je mjesec svete Male Terezije, koja je obećala da će s neba sipati ruže na svakoga koji je bude zazivao. U istom mjesecu spominjemo se i svete Terezije iz Avile, utemeljiteljice novoga Karmela o kojemu psalam pjeva kao o prekrasnom cvjetnjaku. Ne zaboravljamo ni svetog Franju Asiškog, koji je volio ptice, cvijeće i raskošnu ljepotu Božjih stvorenja! Posljednjega dana u ovom mjesecu slavimo spomendan svetog Alfonza Rodriguez-a, časnog brata iz Družbe Isusove. Posebno se isticao u čašćenju Euharistije i gajio je djetinju pobožnost prema Mariji. Nazivao ju je moja Gospa Djevica Marija, moja draga majka Marija. Dnevno je molio sva otajstva krunice.


Svima nama na Radio Mariji ostat će u posebnu sjećanju mjesec listopad. Zašto? Jer smo započeli emitiranje našega programa riječju i SLIKOM. Radio je opremljen s tri prijenosne kamere. Za sada možemo prenositi program iz kapelice, a tijekom mjeseca tehnički će se pripremiti i emitiranje iz obaju studija. Program će se moći pratiti u domovini i svijetu na društvenim mrežama, na mobitelu i televizoru. Potrebno je imati internetsku vezu i televizor novijeg datuma koji podržava internet. O svemu će Vas poučiti naši tehničari. U mnogim župama postoje ugrađene kamere pa ćemo moći iz njih prenositi misu i riječju i slikom. Za sada tako prenosimo svetu misu iz naše župe u Remetama.


Ovom prigodom želim od srca zahvaliti svima Vama dragi prijatelji Radio Marije na Vašoj žrtvi, molitvi i materijalnoj pomoći. Po Vašoj nesebičnoj ljubavi i dobroti Radio Marija može bolje i učinkovitije ostvarivati svoje poslanje. Vjerujem i znam da i u buduće možemo računati na Vašu velikodušnu pomoć. Svakodnevno ste u našim molitvama. Neka Vas sve prati i majčinski zagovara Marija, Kraljica svete Krunice.
Sve Vas srdačno pozdravljam.

 

Vaš p. Stjepan Fridl

 

 

Radio Marija

16:45 Glazba
17:00 Poziv u svijetu - emisija Franjevačkog svjetovnog reda - tema: "25. obljetnica proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca; gost: mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski u miru i član Franjevačkog svjetovnog reda; vod.: Anđa Slunjski
17:45 Glazba
18:10 Molitva - Večernja

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića - VIII. dan: Katoličkoj Crkvi ću služiti do svoje smrti

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića   Osmi dan Pohodio sam tri sela. Koljena pomalo klecaju. Trebalo je da u Radhanagar idemo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.