web Hd


U ono vrijeme: Kad Isus uđe u Kafarnaum, pristupi mu satnik pa ga zamoli: »Gospodine, sluga mi leži kod kuće uzet, u strašnim mukama.« Kaže mu: »Ja ću doći izliječiti ga.« Odgovori satnik: »Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj. Tá i ja, premda sam čovjek pod vlašću, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: 'Idi!' – i ode, drugomu: 'Dođi!' – i dođe, a sluzi svomu:, 'Učini to' – i učini.« Čuvši to, zadivi se Isus i reče onima koji su išli za njim: »Zaista, kažem vam, ni u koga u Izraelu ne nađoh tolike vjere. A kažem vam: mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom.« (Mt 8, 5-11)


AUTOR: p. Stjepan Fridl, glavni urednik


Kad slušamo ovo evanđelje, obično se zaustavljamo na satniku i njegovoj vjeri. Ali ovaj čovjek je imao u drugih kreposti, ne samo vjeru. Bio je dobar čovjek koji se brine čak za svog slugu. Bio je hrabar čovjek koji se usudio javno obratiti Isus usred neprijateljskog okruženja. Bio je pošten čovjek, koji je znao priznati svoje ovlasti i svoje granice. Bio je ponizan čovjek koji se nije smatrao dostojnim da mu Isus dođu kuću. Ipak, ovaj put se zaustavimo pred Isusom. Nema puno smisla reći, da je Isus imao sve kreposti, ali bismo ovaj put rado istaknuli jednu, na koju rjeđe mislimo: Isus ne samo hvali vjeru ovog satnika, nego je upravo oduševljen njegovom vjerom. Divi mu se. Javno ga hvali. Stavlja ga kao uzor ostalima.
Isus je takav i danas. On je znao plakati, znao se je ljutiti, bio je žalostan i znao je plakati. Ali znao se je i radovati, i odmarati se i veseliti se u dobrom društvu, kao na svadbi u Kani Galilejskoj, piti i jesti u kući malenog Zakeja. Isus jedva čeka da pronađe nešto u nama što ga može učiniti oduševljenim. Za to ne trebamo učiniti nešto posebno. Isus je bio oduševljen s velikodušnim činom siromašne udovice koja je ubacila u škrabicu sve svoje imanje. Isus je bio oduševljen s carinikom u hramu koji je u poniznosti priznavao svoju grešnost. Mogli bismo reći da Isus ima jednu psihološku manu: svaki mali čin dobrote ga oduševljava. Uđimo u igru s njim danas, pozovimo ga na „dvoboj“, da vidimo koliko puta ga možemo oduševiti i tko može dulje ustrajati: mi u dobrim djelima ili Isus u svom oduševljenju.
Draga Gospa, Majka Marija je svoje oduševljenje pretvorila u pjesmu srca: Veliča duša moja, Gospodina. Neka nas ona nauči kako se radovati Božjoj prisutnosti u našem životu, ali da se znamo oduševiti i vidjevši dobrotu drugih ljudi.

Radio Marija

17:00 Radio drama - ovoga mjeseca poslušajte monodramu dominikanke s. Barbare Bagudić „Ozana ili biti s Bogom dovoljno je za sreću“ koju je za radio pripremila i režirala prof. dr. sc. Sanja Nikčević
17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja
18:30 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Bezuvjetnost

U svadbenoj dvorani pronalaziš čovjeka koji nema svadbeno odijelo. Izbacuješ ga van gdje će biti plač i škrgut zubi. Ako je tvoja ljubav bezuvjetna, ona je...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.