web Hd5

U ono vrijeme: Reče Isus glavarima svećeničkim i starješinama naroda: »A što vam se čini? Čovjek neki imao dva sina. Priđe prvomu i reče: »Sinko, hajde danas na posao u vinograd!« On odgovori: »Neću!« No poslije se predomisli i ode. Priđe i drugome pa mu reče isto tako. A on odgovori: »Evo me, gospodaru!« i ne ode. Koji od te dvojice izvrši volju očevu? Kažu: »Onaj prvi.« Nato će im Isus: »Zaista, kažem vam, carinici i bludnice pretekoše vas u kraljevstvo Božje! Doista, Ivan dođe k vama putem pravednosti, i vi mu ne povjerovaste, a carinici mu i bludnice povjerovaše. Vi pak, makar to vidjeste, ni kasnije se ne predomislite da mu povjerujete.« (Mt 21, 28-32)


AUTOR: p. Stjepan Fridl, glavni urednik


Čitamo, Isus je teškim riječima prekorio glavare svećeničke i starješine naroda zbog njihove nevjere. Znamo da je pred Pilatom neustrašivo svjedočio što je istina. Vjeran tom poslanju, nikad se nije ustručavao izreći istinu o nekom čovjeku, makar ta istina bila neugodna za osobu. Znao je da istina oslobađa. Prekorio je čak i svog vjernog učenika Petra kad ga je htio odvratiti od križa, nazvavši ga sotonom koji ne shvaća ništa od njegovog poslanja. Prekorio je Andriju i Ivana koji su htjeli postati prvi ministri u njegovu budućem kraljevstvu, rekavši, da ne znaju što traže. Prekorio je sve ostale apostole u Getsemanskom vrtu koji nisu mogli bdjeti s njim u njegovoj agoniji niti jedan sat.
Isus je takav i danas. On je svjedok istine. Ne boji se „nabrojiti“ što ne valja u našem životu kad idemo krivim putem, griješimo, kad smo dvolični, lažemo sebi, ljudima i Bogu. Čini to preko naše savjesti koja nas kori zbog naših propusta. Ima jedna zanimljiva nedosljednost u našem duhovnom životu. Na početku svake svete mise izgovaramo čin pokajanja riječima: „moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh!“ A kad u ispovijedi, ili inače u razgovoru s drugima želimo reći nešto o svojim grijesima, onda ih obično umanjujemo i dodajemo „malo“: malo sam slagao, malo sam krao, malo sam bio nepošten! To je nedosljednost, jer ne postoji mala ili velika laž, mala ili velika krađa: laž je laž, krađa je krađa. Danas je postalo moderno kritizirati Papu Franju, uz ispriku: „malo sam kritizirao Papu!“ Bilo bi poštenije izostaviti ono „malo“!
Draga Gospa, Majka Marija trebala se suočavati s mnogo neugodnih situacija u svom životu, ali nije kritizirala ni Heroda zbog kojeg je morala u progon, ni Pilata, koji je nepravedno osudio njezinog Sina, ni Petra koji je kukavički zanijekao svog Učitelja; Marija je sve svoje povjerenje stavila u Božju providnost. Neka nas ona, Bezgrješna, nauči kako paziti da se u našu dušu ne ugnijezde nedosljednost ili dvoličnost.

Radio Marija

04:30 Nadom nošeni - tema: Otpornost, mladi i programi mentalnog zdravlja; gošće: Marija Pongrac, magistra socijalne pedagogije, edukantica logoterapije i dr. sc. Mirta Vranko, magistra socijalne pedagogije, psihoterapeut; ur. i vod.: Krešimir Lovrić, dr. med.
05:15 Glazba
05:30 Upoznajmo Bibliju
05:40 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - IX. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 9. DAN BORBA S...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.