web Hd5

U ono vrijeme: Reče Isus glavarima svećeničkim i starješinama naroda: »A što vam se čini? Čovjek neki imao dva sina. Priđe prvomu i reče: »Sinko, hajde danas na posao u vinograd!« On odgovori: »Neću!« No poslije se predomisli i ode. Priđe i drugome pa mu reče isto tako. A on odgovori: »Evo me, gospodaru!« i ne ode. Koji od te dvojice izvrši volju očevu? Kažu: »Onaj prvi.« Nato će im Isus: »Zaista, kažem vam, carinici i bludnice pretekoše vas u kraljevstvo Božje! Doista, Ivan dođe k vama putem pravednosti, i vi mu ne povjerovaste, a carinici mu i bludnice povjerovaše. Vi pak, makar to vidjeste, ni kasnije se ne predomislite da mu povjerujete.« (Mt 21, 28-32)


AUTOR: p. Stjepan Fridl, glavni urednik


Čitamo, Isus je teškim riječima prekorio glavare svećeničke i starješine naroda zbog njihove nevjere. Znamo da je pred Pilatom neustrašivo svjedočio što je istina. Vjeran tom poslanju, nikad se nije ustručavao izreći istinu o nekom čovjeku, makar ta istina bila neugodna za osobu. Znao je da istina oslobađa. Prekorio je čak i svog vjernog učenika Petra kad ga je htio odvratiti od križa, nazvavši ga sotonom koji ne shvaća ništa od njegovog poslanja. Prekorio je Andriju i Ivana koji su htjeli postati prvi ministri u njegovu budućem kraljevstvu, rekavši, da ne znaju što traže. Prekorio je sve ostale apostole u Getsemanskom vrtu koji nisu mogli bdjeti s njim u njegovoj agoniji niti jedan sat.
Isus je takav i danas. On je svjedok istine. Ne boji se „nabrojiti“ što ne valja u našem životu kad idemo krivim putem, griješimo, kad smo dvolični, lažemo sebi, ljudima i Bogu. Čini to preko naše savjesti koja nas kori zbog naših propusta. Ima jedna zanimljiva nedosljednost u našem duhovnom životu. Na početku svake svete mise izgovaramo čin pokajanja riječima: „moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh!“ A kad u ispovijedi, ili inače u razgovoru s drugima želimo reći nešto o svojim grijesima, onda ih obično umanjujemo i dodajemo „malo“: malo sam slagao, malo sam krao, malo sam bio nepošten! To je nedosljednost, jer ne postoji mala ili velika laž, mala ili velika krađa: laž je laž, krađa je krađa. Danas je postalo moderno kritizirati Papu Franju, uz ispriku: „malo sam kritizirao Papu!“ Bilo bi poštenije izostaviti ono „malo“!
Draga Gospa, Majka Marija trebala se suočavati s mnogo neugodnih situacija u svom životu, ali nije kritizirala ni Heroda zbog kojeg je morala u progon, ni Pilata, koji je nepravedno osudio njezinog Sina, ni Petra koji je kukavički zanijekao svog Učitelja; Marija je sve svoje povjerenje stavila u Božju providnost. Neka nas ona, Bezgrješna, nauči kako paziti da se u našu dušu ne ugnijezde nedosljednost ili dvoličnost.

Radio Marija

17:00 Poziv u svijetu - emisija Franjevačkog svjetovnog reda - tema: "25. obljetnica proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca; gost: mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski u miru i član Franjevačkog svjetovnog reda; vod.: Anđa Slunjski
17:45 Glazba
18:10 Molitva - Večernja
18:30 Sveta misa – prijenos devetnice za blagdan sv. Mihaela; osmoga dana devetnice misno slavlje predvodi fra Jurica Galić, župnik i gvardijan samostana sv. Ivana Krstitelja u Zadru

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića - VIII. dan: Katoličkoj Crkvi ću služiti do svoje smrti

VELIKA DEVETNICA u čast sluge Božjega oca Ante Gabrića   Osmi dan Pohodio sam tri sela. Koljena pomalo klecaju. Trebalo je da u Radhanagar idemo...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.