radio_naslovno_1997.png

Pošaljite nam svoju poruku, čestitku ili svjedočanstvo:

Katarina Simic

Moj susret s Radio Marijom je bio na njezinim samim počecima, nekoliko mjeseci od početka emitiranja i to preko molitve krunice. Tada molitelji nisu dolazili na Radio moliti već se krunica molila putem telefona. Tako se i moja obitelj uključila, a jednu deseticu sam i ja molila. Bilo je to veliko uzbuđenje.


Ubrzo sam i došla na Radio Mariju gdje sam volontirala na razne načine. U početku sam vodila glazbenu emisiju "Moja najdraža pjesma", zatim glazbenu emisiju "Intonacija" te emisiju "Uzori vjere" o istaknutim ljudima unutar katoličke crkve: svecima, velikanima, službenicama i službenicima Božjim. Sve su te emisije bile tjedne, u emisije su dolazili su gosti i bile su otvorenog karaktera, tj. slušatelji su se mogli uključiti u emisiju s pitanjima. Vrlo brzo su me naši tehničari osposobili i u tehnici tako da sam radila i za tehničkim pultom. Svi smo mi tada radili sve što je trebalo, brzo smo učili, bili otvorenog srca i nikome ništa nije bilo teško.


Rado se sjećam tog vremena i tih emisija. Sve emisije su išle uživo. Glazbena emisija je emitirana svakog četvrtka u večernjim satima od 21:00 – 22:30. U to vrijeme nije bilo brzog interneta, mobiteli su bili rijetkost, a ni duhovna scena nije bila bogata kao danas. Pronaći goste za emisiju nije bilo uvijek lako. U početku su gosti bili poznati pjevači i kantautori duhovne glazbe kao Željka Marinović, Čedo Antolić, Ivica Percl, Luka Balvan... te bendovi: Nebeski grad, Fides, fratri s Kaptola zajedno s fra Ivanom Matićem, Elektro Spiritus, Glasnici Nade, o. Anto Bobaš… Nakon poznatih imena u goste su dolazili i zborovi mladih. Većina njih nije imala snimljene albume tako da se vrlo često u studiju pjevalo i sviralo uživo. Nakon emisija teško se bilo rastati i meni, a i njima.


Cijelo vrijeme mog studija je bilo popraćeno volontiranjem na Radio Mariji. Na Radiju sam se uvijek osjećala kao kod kuće. Sjećam se vjernih slušatelja koji su se redovito javljali u emisije, slušatelje koji su samo navratili kako bi vidjeli od kuda se to čuje glas Radio Marije. Često su i donijeli nešto na dar. Koliko smo se samo kolača najeli!
Radio Marija se tada nalazila u Novom Zagrebu, na Kajzerici. Ulice su u to vrijeme tamo bile šljunčane, pune rupa, često neosvjetljene. Psi lutalice su lutali po njima. Često sam ostajala zadnja i oko ponoći zaključavala prostorije. Trebalo je prijeći veliko parkiralište – šikaru da se dođe do tramvajske stanice. Pazili smo da nas uvijek ide dvoje. Znalo se dogoditi i da sam sama. Na rubu te šikare nalazila se vatrogasna postaja koja nam je uvijek davala neku sigurnost. Ako nas netko napadne trčimo k njima!


Rad na Radio Mariji mi je donio mnoge predivne darove, iskustva i predivna prijateljstva. Bilo je toliko lijepih događaja i trenutaka, ali izdvojila bih jedan koji mi je duboko utisnut u srce, a to je dolazak uzoritog kardinala Kuharića.
Radio Marija se tada nalazila u malenom potkrovlju kapelice na Kajzerici. To su tada bile prostorije župe Rođenja Isusova. Prostorije su bile skromne i skućene. Imali smo studio, režiju, dnevni boravak i ured.
Dnevni boravak je bio velik svega nekoliko kvadrata. U njemu se nalazio maleni kutni kauč, stolić i jedna, dvije stolice. Kada nam je tadašnji predsjednik Udruge g. Ivica Relković rekao da nam dolazi uvaženi gost nismo znali što ćemo. Župnik i tadašnji glavni urednik Radio Marije, fra Nedjeljko Slišković, nam je ustupio svoj ured koji smo prenamijenili u dnevni boravak. I pripreme su počele.
Danima smo se pripremali: čistili, brisali prašinu, prali podove… Dogovarali smo se gdje ćemo, u tom skromnom prostoru, smjestiti našega uvaženog gosta. Odredili smo mu središnje mjesto na kutnom kauču. Po dolasku, uveli smo kardinala u naš dnevni boravak i ponudili mu odabrano „središnje“ mjesto. No on je rekao: „Ja ću tu u kutu, nikome na putu!“ i sjeo u kut kauča. Jedva je imao prostora za noge. A mi mladi, nas desetak, smo ga okružili i sjeli oko njega.
Ne sjećam se što smo razgovarali s njim, ni o čemu, ali se sjećam naših emocija, uzbuđenja, naše radosti i njegove topline, jednostavnosti i skromnosti. Bio je to susret oca sa svojom djecom.
Vrhunac susreta je bio blagoslov svih nas, zajednička molitva i fotografiranje s našim dragim gostom u našem malom studiju.


Sretna sam, ponosna i zahvalna dragom Bogu što sam bila dio Radio Marije.

 

 

 

Radio Marija

17:00 Duhovno pomoći čovjeku - emisija Centra za duhovnu pomoć – tema: „Znati opraštati“: ur.i vod.: Slavica Črnac i Ines Vranješ
17:45 Glazba
18:15 Molitva - Večernja
18:30 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - poslušajte razmatranje za 8.12.2023.

Svakoga dana u 7:45 h pratite adventska razmatranja svećenika zajednice Omnia Deo - "Dođi, Gospodine Isuse." Reprize možete pratiti u 19:45 h....

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.