Papa Franjo je u današnjem nagovoru uz molitvu Kraljice neba istaknuo da se punina života, na koju je svaki od nas pozvan, ostvaruje u Isusu. Kako bi se ona svakodnevno postizala dovoljno je „upraviti svoj pogled na raspetog i uskrslog Isusa, susresti ga u sakramentima i molitvi, prepoznavati ga kao prisutnog, vjerovati u njega, pustiti da nas dotakne njegova milost i voditi se njegovim primjerom, iskusiti onu radost koju se kuša kad ljubimo kao što on ljubi”, poručio je Sveti Otac
U osvrtu na evanđelje druge vazmene nedjelje, koju je sveti Ivan Pavao II. naslovio Nedjeljom Božjeg milosrđa, Papa je rekao kako nam ono poručuje da, vjerujući u Isusa, Sina Božjega, možemo imati život u njegovu imenu. Pojašnjavajući što znači 'imati život' primijetio je da oni koji slijede putove zadovoljstva i moći, koji na prvi pogled izgledaju ugodno, ne nalaze sreću. „Ostaju, naime, bez odgovora mnogi aspekti postojanja kao što je, na primjer, ljubav, neizbježna iskustva boli, ograničenosti i smrti. I, k tome, ostaje neispunjen san koji nam je svima zajednički: nada da ćemo živjeti zauvijek, da ćemo biti voljeni bez kraja”, rekao je Sveti Otac te naglasio kako nam današnje Evanđelje poručuje da se ta punina života, na koju je svaki od nas pozvan, ostvaruje u Isusu.

Zapitavši kako steći to iskustvo, potaknuo je na promatranje onoga što se dogodilo učenicima u Evanđelju. „Proživljavaju najtragičniji trenutak života: nakon danâ muke zatvoreni su u Dvorani Posljednje večere, preplašeni i obeshrabreni. Uskrsli im dolazi ususret i prvo što čini jest to da im pokazuje svoje rane: one su bile znakovi patnje i boli, mogle su pobuditi osjećaje krivnje, ali s Isusom one postaju kanali milosrđa i praštanja. Tako učenici vide i pipaju svojom rukom da s Isusom život pobjeđuje, uvijek, smrt i grijeh su pobijeđeni, s Isusom. I primaju dar njegova Duha, koji im daje novi život, kao ljubljenoj djeci – život ljubljene djece – ispunjen radošću, ljubavlju i nadom”; rekao je te upitao: „Imate li nade? Neka se svatko upita: "Kako je moja nada?".

Sveti Otac je nadalje naglasio da ako želimo svakodnevno postići to da „imamo život“ dovoljno je upraviti svoj pogled na raspetog i uskrslog Isusa, susresti ga u sakramentima i molitvi, prepoznavati ga kao prisutnog, vjerovati u njega, pustiti da nas dotakne njegova milost i voditi se njegovim primjerom, iskusiti onu radost koju se kuša kad ljubimo kao što on ljubi. „Svaki susret s Isusom, živi susret s Isusom omogućuje nam da imamo više života. Tražiti Isusa, dopustiti da se susretnemo – jer On nas traži – otvoriti srce susretu s Isusom”, rekao je Papa potičući da se zapitamo: vjerujem li u snagu Isusova uskrsnuća, vjerujem li da je Isus uskrsnuo? Vjerujem li u njegovu pobjedu nad grijehom, strahom i smrću? Jesam li izgradio odnos s Gospodinom, s Isusom? I dopuštam li da me On potakne da volim svoju braću i sestre i da se nadam svaki dan? Na kraju je poželio da nam Marija pomogne kako bismo imali sve veću vjeru u Isusa, uskrsloga Isusa, da „imamo život i kako bismo širili radost Uskrsa.

(Vatican News - sđ)

 

Radio Marija

23:15 "Riječ o riječi" - duhovni poticaji za svaki dan
23:20 Glazba
23:30 Hrvatski program Radio Vatikana
23:45 Glazba

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića u svibnju - IX. dan

VELIKA DEVETNICA SLUGI BOŽJEM OCU ANTI GABRIĆU »OD ZEMALJSKOGA DO NEBESKOG ROĐENDANA« Četvrta devetnica od 20. do 28. svibnja 2024. 9. DAN BORBA S...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Srpanj 2023
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.