radio mikrofon 1 naslovna pixabay

Održana je katolička medijska konferencija u Sjedinjenim Američkim Državama na kojoj je nadbiskup William Lori iz Baltimorea potaknuo katoličke izvjestitelje da crpe motivaciju iz izvora molitve kako bi izgradili putem medija mostove između polariziranih društava.
 

Stotine katoličkih medijskih izvjestitelja okupilo se prošloga tjedna u američkom gradu Baltimoreu na godišnjoj katoličkoj medijskoj konferenciji, koja se održala od 7. do 9. lipnja.

Novinari, urednici i upravitelji društvenih medija iz raznih američkih biskupija i katoličkih medija nastojali su učiti jedni od drugih i razmjenjivati svoja iskustva.

U intervjuu za Vatican News, nadbiskup William Lori, koji je bio domaćin ovogodišnjeg događaja u Nadbiskupiji Baltimore, podijelio je svoje nade i savjete katoličkim komunikatorima.

Komuniciranje Krista, rasvjetljavanje našeg vremena

Nadbiskup William Lori izrazio je potporu važnoj misiji katoličkih medija u našem sve više samozaokupljenom i polariziranom svijetu.

Katolička komunikacija je prije svega sredstvo evangelizacije, sredstvo dijeljenja radosne vijesti, sredstvo prenošenja istine, dobrote i ljepote Isusa Krista, rekao je.

U isto vrijeme, katolički medijski djelatnici imaju odgovornost izvještavati o događajima našeg vremena, te pomoći ljudima da čitaju znakove vremena u svjetlu evanđelja.

Molitva treba vodi naš rad i djelovanje

Nadbiskup Lori također služi kao vrhovni kapelan Kolumbovih vitezova, koji nudi financijsku potporu za mnoge katoličke inicijative, uključujući razne medijske agencije.

Nadbiskup je dao savjet katoličkim medijskim profesionalcima kako posložiti svoje prioritete.

Prvi prioritet za svakoga od nas je da najprije komuniciramo s Gospodinom i neprestano molimo Gospodina da nas ispuni Duhom Svetim kako bismo mogli nositi sa sobom radosnu vijest, osobu Krista, tako da Kristovo svjetlo doista sja kroz nas, rekao je.

Izgradnja mostova u međusobnom poštovanju

Izgradnja odnosa je još jedan važan faktor u radu medijskih djelatnika.

Pozvao je katoličke izvjestitelje da izgrade odnose s liderima javnog mnijenja i svjetovnim medijima, ali je priznao da ta interakcija između katoličkih i svjetovnih medija ponekad može biti izazovna.

Međutim, zaključio je nadbiskup Lori, mislim da je važno neprestano pokušavati graditi te mostove i nastaviti to činiti čak i kada se ponuđena ljubav i poštovanje ne uzvraćaju jednakom mjerom koliko bi trebali.

 


Foto: Pixabay

Izvor: Vatican news

Radio Marija

00:00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u kapelici Radio Marije u Zagrebu - klanjanje animiraju članovi bratstva muževa katolika „Muževni budite“
06:00 Sveta misa - prijenos iz kapelice Radio Marije; misno slavlje predslavi p. Stjepan Fridl
06:40 Glazba
07:00 Nakane Apostolata molitve za prosinac; Krunica - Žalosna otajstva

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

"Dođi Gospodine Isuse" - razmatranje don Stipe Breke

AUTOR: Don Stipe Breko U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.