zvuci srca 20231218

U ponedjeljak u 21 poslušajte novo izdanje koncerta uživo "Zvuci srca" u našem programu. Nastupaju Vokalni ansambl Marije Pomoćnice i Tamburaški orkestar "Gaj". Za naše slušatelje pripremili su sljedeći program:

1. Josip Vallinger: Padaj s neba, obr. za TO Krešimir Račić
2. Od angela Gabrijela, popijevka Hrvata iz Mađarke, zabilježio Miroslav Vuk, harm. Anđelko Klobučar, obr. za TO Ivan Miter
3. Zlatnih krila, CO, harm. Franjo Dugan, obr. za TO Krešimir Račić
4. Adalbert Marković: Kamenita vrata
5. Ksenija Sanjković: Čuj jasni glas odjekuje, obr.Silvestar Fridrich (zbor) i Mia Pap (TO)
6. Ksenija Sanjković: Molitva za mir i pravdu, obr. za TO Mia Pap
7. Julije Njikoš: Notturno u spomen na Doru Pejačević
8. Visom Leteć, hrv. trad. iz rukopisne pjesmarice Kamila Kumfa, tekst: Milan Pavelić, harm. Branko Lazarin zbor, obr. za TO Krešimir Račić
9. Raduj se, o Betleme, hrv. trad., obr. za TO Jasmin Ramić
10. o. Marijan Jaić: Zdravo budi, Marijo, tekst. Vilko Novak, harm. Anđelko Klobučar (zbor), Krešimir Račić (TO)

Foto Vamp
Vokalni ansambl Marije Pomoćnice (VAMP) okupio se krajem 2010. godine iz raznih glazbenih skupina koje djeluju u Župi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji (dječjeg zbora, vokalno-instrumentalnih sastava mladih, velikog mješovitog zbora), a za potrebe izvođenja glazbeno-scenskog igrokaza „Božićna priča" R. Matza. Osim redovitih nastupa na koncertima u Crkvi Marije Pomoćnice u Zagrebu, VAMP je nastupao je i u ciklusima „Musica Bona" u organizaciji Župe Marije Pomoćnice te „Musica Sacra" u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka te na susretima salezijanskih zborova. Od listopada 2015. do listopada 2018. VAMP je jednom mjesečno pjevao na Misama na latinskom u matičnoj župi.
U svibnju 2014. VAMP je sudjelovao u projektu snimanja glazbenog spota na Cvjetnom trgu za Zagrebu za pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet" iz mjuzikla „Jalta, Jalta" A. Kabilja kao dijela akcije prikupljanja sredstava za pomoć obiteljima čiji su domovi uništeni u poplavama. U travnju 2020. za vrijeme zatvaranja zbog pandemije Ansambl je na daljinu putem mobitela snimio te na internetu objavio pjesmu na glazbu L. Cohena „Aleluja" za koju je tekst napisala voditeljica ansambla Ksenija Sanjković, a aranžman članica ansambla Terezija Galić. U ožujku 2023. ansambl je praizveo „Misu Navještanja" svoga člana Benjamina Schwirtlicha.
VAMP redovito surađuje i s Tamburaškim orkestrom Gaj iz Zagreba, s kojim je u listopadu 2012. nastupio na Glazbenom memorijalu Juliju Njikošu u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, u prosincu 2016. održao koncert u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu, a u siječnju 2018. pjevao Misu koju je predvodio kardinal Vinko Puljić te održao koncert u sklopu 30. Božićnih dana hrvatskih katolika u Ljubljani i Sloveniji u franjevačkoj crkvi Marijina Navještenja u Ljubljani.

Foto TO Gaj
Tamburaški orkestar Tamburaškog društva "Gaj" iz Zagreba stariji je od Društva kojemu pripada kao jedna od njegovih sekcija. Njegovi začeci sežu u školsku godinu 1986./87. kada u zagrebačkoj Osnovnoj školi "Savski gaj" profesor glazbene kulture Ljudevit Adamek započinje podučavati tamburu i osniva Tamburaški orkestar. Orkestar postaje temelj nastanku Tamburaškog društva "Gaj" u sklopu kojega djeluje i danas, a okuplja mlade glazbenice i glazbenike iz svih dijelova Lijepe naše. Uz Orkestar, u TD-u djeluju još i tamburaški podmladak te početnička tamburaška sekcija. U protekla tri i pol desetljeća,Tamburaški orkestar svojim je djelovanjem postigao veoma zapažene uspjehe na mnogim koncertima i nastupima u zemlji iinozemstvu. Stekao je ugled vrsnog ansambla s jasno profiliranim repertoarom i dobio visoke ocjene glazbenih stručnjaka na festivalima i glazbenim susretima kao i mnoštvo nagrada. Orkestar aktivno surađuje s uglednim hrvatskim vokalnim i instrumentalnim umjetnicima. Umjetničkom ugledu Orkestra pridonosi hrvatski repertoar i izvedbe opusa istaknutih skladatelja koncertantne tamburaške glazbe. Orkestar je organizator glazbenog memorijala posvećenog tamburaškom velikanu Juliju Njikošu. Utemeljitelj i umjetnički voditelj Orkestra od njegova osnivanja bio je prof. Ljudevit Adamek, a od 2009. godine vodi ga dirigent Krešimir Račić, dugogodišnji član i korepetitor Tamburaškog orkestra.

Radio Marija

02:40 Glazba
03:30 Čitamo knjigu - p. Mirko Nikolić: "Gabrić još govori - 33 godine poslije"
04:00 Glazba
04:30 Zubna putovnica - tema: Pretilost u djece; gošća: prim. Irena Bralić, spec. pedijatar; ur. i vod.: dr. sc. Anka Jurišić-Kvesić, dr. stomatologije i mr.sc. Marijana Radić Vuleta, dr. stomatologije

FREKVENCIJE

Zagreb: 96,4 MHz i 106,8 MHz

Virovitica: 88,3 MHz

Split: 97,2 MHz

Vinkovci - Vukovar: 91,6 MHz

Opatija - Rijeka: 88,8 MHz

Varaždin - Čakovec: 96,5 MHz

Satelit: EUTELSAT 16E, 11595 MHz

Za slušatelje u SAD-u 1.712.832.8487

Duhovni kutak

Molitva za život - svakoga dana u 14:55h

Svakoga dana u 14:55 h molimo molitvu za život. Pridružite nam se u zajedništvu molitve za blagoslov obitelji, sklad i plodnost supružnika i...

Opširnije...

Molitvene nakane

„Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjećamo u svojim molitvama“ (1 Sol 1,2). Svakog dana uključujemo vaše nakane u molitvu krunice koju zajedno molimo svakim danom u 15:15. Svoje nakane i želje možete nam poslati ovdje.

world-family.png

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

FG-TAB.png

Logo

UDRUGA RADIO MARIJA

Kameniti stol 11

10000 Zagreb Croatia

Ured: +385 1 23 27 100

Program: +385 1 23 27 777; 099 502 00 52

Redakcija: +385 1 2327000

E-pošta: info@radiomarija.hr

Copyright © Radio Marija 1997-2023

Design and development

Radio Marija

Udruga Radio Marija neprofitna je, nevladina i nepolitička građanska udruga, osnovana u Hrvatskoj godine 1995. Prvi inicijativni odbor nastao je u krilu Pokreta krunice za obraćenje i mir, a uoči osnutka uspostavljena je i suradnja s Radio Marijom iz Italije. Ideja i prvo ostvarenje Radio Marije počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor.

Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno u svojim zemljama, a međusobna se povezanost ostvaruje preko zajedničke krovne udruge pod imenom Svjetska obitelj Radio Marije (World family of Radio Maria). WFRM utemeljilo je sedam članica, među kojima je i hrvatska Udruga Radio Marija.